Elena Pečarič

Uni. dipl. filozofinja in sociologinja kulture, aktivistka brezmeja, strokovna vodja programa Neodvisno življenje hendikepiranih; YHD-Društvo za teorijo in kulturo hendikepa.

Spomnimo na prijavo na KPK za veleizdajo Republike Slovenije g. Karla Erjavca, Alenke Bratušek ter njega, v vlogi lobista za zaščito obrambnih interesov RS. Kot pravi g. Matić: “Prodala sta Republiko Slovenijo v vojno”. Ker tega ni uspel preprečiti, je na seznam izdajalcev slovenskega naroda dal tudi sebe. Mag. Alenka Bratušek kot takratna predsednica vlade in Karel Viktor Erjavec kot takratni in tudi sedanji zunanji minister, naj bi vezala NATO glas v NATO članstvu 28 držav, za glas v korist ameriške zunanje diplomacije. In tako v imenu (ter na račun in v škodo) Republike Slovenije pridobila cca. 3 milijarde dolarskega posojila v različnih obdobjih od novembra 2013 do julija 2014.

Prepričani smo bili, da je novica z novinarsko-raziskovalnega stališča prava bomba, nič manj pomembna pa tudi z vidika obveščanja in osveščanja državljank in državljanov, a zgodilo se ni popolnoma nič. Bolje rečeno, obiski na kolumni se naglo večajo, a ni nobenih odzivov - ne medijev, ne komentatorjev in ne institucij. Popoln molk in neodzivnost. Še toliko bolj se mi zdi zadeva nenavadna, ker nisem edina, ki prejemam e-pošto g. Matića, saj gospod pošilja svoje dopise na vse relevantne institucije, npr. predsednika vlade, države, politične stranke, vključno s SOVO, MORS, pa tudi na ekvivalentne institucije v tujini (Hrvaška, Rusija, Nemčija, Vatikan,…), prav tako pa nekatera sporočila prejemajo tudi drugi mediji v RS, za katere bi lahko verjeli, da bodo zapisano preverili in raziskovalno-novinarsko obdelali. Reakcij ali odgovorov na njegove trditve, obtožbe, deloma tudi grožnje pa ni in ni od nikjer in nikogar. Le zakaj? “Gospa Pečarič, sedaj čakamo kaj se bo izcimilo iz "javne objave" jeznega lobista. Nič bi moral biti pravilen odgovor.” In očitno je g. Matić še kako dobro vedel kaj govori! Če smo bili na začetku skeptični, smo sedaj prav zaradi tega glasnega molka še bolj sumičavi, da gre za velike in pomembne stvari, ki se dogajalo v ozadju in se jih hoče skriti. In mi vztrajamo in poskušamo po drobcih sestaviti mozaik prepletanja kriminalnih, korupcijskih in državnih interesov ter povezav.

Ponovno smo prejeli email g. Matića, v katerem poudarja, da je taktično odstopil iz mesta lobista za zaščito obrambnih interesov Republike Slovenije z namenom, da je v Bruselj lahko poslal skeniran dokument o prijavi na KPK par dni pred zaslišanjem Alenke Bratušek. S tem dejanjem, si je kot pravi “zapalil” kariero, le da bi potegnil za sabo Karla Erjavca in Alenko Bratušek. “Erjavca vlečemo ven iz te njune zmešnjave, ker vežemo obstoj Erjavca na razplet pri odvzemu Tošićevega premoženja, z ohranitvijo Tošićevega premoženja, vključno z zaščito ministrskega mesta Erjavca, da se samo Alenko zašije. A ste razumeli dragi mediji, kaj sem vam brutalno odkrito zapisal? Super.” Kot ste verjetno razumeli, gre za Tošića iz sage o balkanskih bojevnikih. Očitno je potrebno vzeti na znanje, da obrambni sistemi vseh držav očitno temeljijo na uvozu/izvozu orožja, drog in prostitucije.

A veste, da te neumnosti sem dejansko vodil? Ali pa v njih sodeloval? A se vi zavedate, da preko mojega pisanja, ste javni mediji seznanjeni o cca 4% dejanskih neumnosti v Republiki Sloveniji? A veste, kakšno štalo v resnici imamo? Ding, ding, ko začne mafija reševat slovenske zunanje-politične odnose. Koliko je ura?” In kaj tukaj počne Karl Viktor Erjavec?

Očitno gre za nekakšno politično menjavo pokemon kartic. Pravi, da je njegovo delo preprosto, saj mora zgolj brisati in uničevati dokaze; prav sedaj, v tem trenutku naj bi goreli arhivi v Sloveniji, prav tako na celotni bivši Jugi, kjer so ES-ovci delali ali še delajo.

In kaj lahko vi naredite, da to zaustavite? Jaz bi vam z vsem spoštovanjem rekel, da se ne vtikajte v obrambne interese Republike Slovenije. Slovenijo moramo spravit iz vojnih obvez ne pa jo zastavit kot bančno garancijo z državljani Republike Slovenije na kupu, da bodo oni garant za naše napake.”

Za konec še prijateljski nasvet g. Matića Alenki Bratušek, ki ji priporoča, da predlaga svojemu odvetniku, da se za reševanje njenega položaja pričnejo postopki zoper akterje TE6 in vključno s prisilno izterjavo milijardne mariborske nadškofijske luknje.

Kaj pa, če je vse res!?

Joined Document 5 by Elena Pečarič

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži