Elena Pečarič

Uni. dipl. filozofinja in sociologinja kulture, aktivistka brezmeja, strokovna vodja programa Neodvisno življenje hendikepiranih; YHD-Društvo za teorijo in kulturo hendikepa.

Kot kaže ste se zagrizeni homofobični fanatiki in perverzni manipulatorji na račun pravic otrok ponovno začeli zbirati, da protestirate proti sprejetju predloga sprememb Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih (ZZZDR). Vabite nas na (po vašem t.i.) “vseslovenski” shod v torek, 3.3. ob 16.30 pred Državni zbor, ki ste ga poimenovali kar Dan ljubezni! Nezaslišano in skoraj nadrealistično; tudi zdrava pamet težko razume takšno paranojo, ki napaja to miselnost in napeljuje k akciji v škodo drugim in še bolj na škodo otrok. Kaj vas tako ogroža pri ohranjanju lastne identitete, vrednot in stališč, da jih morate tako krčevito braniti, da drugim zanikate njihovo identiteto in jim privoščite trpljenje ter povzročate škodo?

Česa vas je dejansko strah, ste se kdaj resnično vprašali? Morda vas samih; vaših misli in dejanj, ki vam ne dajo miru, da bi živeli v slogi z drugimi in drugačnimi? Dan ljubezni poimenujete nekaj, kar bo izključevalo, prepovedovalo in zanikalo realnost v kateri živimo; drugačnost, različnost, vse drugo kar niste vi.

Namerno uporabljam tako ostre besede, saj si nič drugega ne zaslužite glede na načrtno, premišljeno ter sistematično zavajanje in podpihovanje sovražnosti; delate namreč prav vse, da bi razdvajali. Bog vam tega ne bo odpustil, ker veste kaj delate in ob tem ne občutite sramu, ker nimate vesti. Pobudniki tovrstnih nestrpnih shodov in protestov pred seboj ne vidite prav nobenih pravic otrok, saj bi se v nasprotnem primeru morali goreče zavzemati za mnoge krivice, ki se dogajajo le-tem, najbolj in predvsem prav v heteroseksualnih družinah. Morali bi se zavzemati tudi za vse tiste otroke, ki so jih v obstoječem sistemu zaradi njihovega hendikepa dobesedno pospravili in odložili v razne totalne institucije (bolnice, rehabilitacijske centre, socialne zavode in druge domove) ter jih tako oropali normalnega življenja, sobivanja med vrstniki in starševske ljubezni. Morali bi se zavzemati za otroke, ki živijo na pragu revščine, so izključeni, zlorabljeni (je zgolj naključje kje je največ pedofilov?), morali bi se zavzemati za učinkovitejše postopke posvojitve doma in iz tujine,...

Otroci so za vas zgolj orodje in objekt ideološko političnega boja, sredstvo zbujanja lažne in hinavske pietete, sredstvo za manipulacijo naivnežev, sredstvo vzbujanja verskih čustev in patosa ter lastnega nepredelanega gneva; nič več kot to. Dokaz za to je prav vse kar sami počnete sistematično in sistemsko z različnimi t.i. civilnimi iniciativami, ki jih po potrebi ustanovite, npr. zadnja »Koalicija Za otroke gre!«. Fuj in fej! Podpihujete sovraštvo, podpihujete nestrpnost, podpihujete homofobijo, podpihujete versko razdvajanje, podpihujete nacionalno razdvajanje, neposredno napeljujete na kršenje 14. člena Ustave RS, ki govori o enakosti pred zakonom. Kdo ste vi, ki lahko sodite? Kdo ste vi, ki si upate soditi (tudi stališča papeža Frančiška)?

Gospod Primc, vi ste vodja ali vsaj močno angažiran pri številnih tovrstnih ljudskih iniciativah (da ne pozabimo Odbor 2014) ter ste hkrati tudi oče. Že dlje časa se sprašujem le kdaj najdete čas, da se posvetite svojim otrokom, družini oz. ženi. Dan ima le 24 ur, vi pa tudi tipkate na 24.kul. Kje so ure, ki jih namenjate družini? Se igrate s svojimi otroci, zadovoljujete ženo, opravljate gospodinjska opravila in vse druge reči, ki so temelj, da družina dobro živi? Menim, a to je morda zgolj moj vtis, da prej kot to, skušate v škodo vaše družine in v škodo otrok potešiti svoje neizživete politične ambicije. Zato vam predlagam, da »Dan ljubezni« spremenite v priložnost za soočenje z mavričnimi družinami. Vi pripeljete s seboj vaše otroke, oni naj pridejo s svojimi in lahko boste iz prve roke izmenjali izkušnje in dileme vsakdanjega življenja pri vzgoji otrok ter medsebojnih odnosov med partnerji. Stavim, da je skupnih točk več kot dovolj, in prav vsi bi se lahko kaj naučili iz tega druženja. Medtem, ko si boste vi izmenjevali recepte, bodo otroci sklepali nova prijateljstva, morda veliko lažje kot vi, saj ne bodo obremenjeni z vašimi predsodki in stereotipi. To bi bil resnično Dan ljubezni, ki bi si zaslužil takšno ime in na katerega bi tudi Bog gotovo bil ponosen. Hkrati pozivam tudi mavrične družine, da izrabijo to priložnost za predlagano druženje, organizatorji namreč obljubljajo shodv sproščenem kulturnem vzdušju.

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži