Cilj raziskave je prispevati k temu, da se ženske z ovirami same vključijo v razpravo o ovirah, ki jih doživljajo in ki jim preprečujejo, da bi aktivneje in enakopravneje sodelovale v vsakdanjem življenju ter bile neodvisne. Poseben poudarek je namenjen vprašanjem enakosti žensk in socialni izključenosti. Vljudno vas prosimo, da na anketo odgovorite in/ali jo po svojih poteh in zmožnostih posredujete ženskam z ovirami, ki so starejše od 18 let. Anketa je anonimna in poteka od novembra 2019 do konca januarja 2020. Pomembno je da dobimo končno reprezentativno število odgovorov, mnenj in pogledov žensk, ki bodo govorile same zase in na svoja občutenja ter doživljanja.

Anketa je namenjena samo odraslim ženskam z ovirami!

Za dodatna vprašanja se lahko vedno obrnete na vodjo raziskave: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali nam pišete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Anketa je dostopna na tej povezavi: https://www.1ka.si/a/231883

Za vaš prispevek se vam najlepše zahvaljujemo, v imenu mednarodne raziskovalne skupine RISEWISE, November 2019

Skupina uglednih državljank in državljanov, skupaj več kot 100, je poslala predsedniku republike Borutu Pahorju predlog, naj odlikuje žvižgača Ivana Galeta, uslužbenca Zavoda za blagovne rezerve RS, z državnim odlikovanjem, in sicer z medaljo za častno dejanje na civilnem področju. V ta namen smo objavili tudi PETICIJO, ki jo lahko podpišete NA TEJ SPLETNI POVEZAVI, kjer boste lahko prebrali tudi natančnejšo obrazložitev.

"Ivan Gale si zasluži odlikovanje z državnega vrha za razkritje spornih ravnanj nosilcev politične moči in hudih nepravilnosti pri nabavah zaščitne opreme v času epidemije covid-19. S tem pogumnim dejanjem je g. Ivan Gale dal izjemen prispevek k ohranjanju in krepitvi vrednot pravne države in dal vsem državljankam in državljanom zgled poštenega delovanja in državljanskega poguma," so zapisali prvopodpisani.

Ivan Gale po oddaji Tarča pred stavbo RTV Slovenija v četrtek, 30. aprila
© Borut Krajnc