Gibanje za dostojno delo in socialno družbo je izdalo zbornik Dostojno delo: Ne živim, da delam, ampak delam, da živim. Gre za prvi zbornik v Sloveniji, v katerem prekarni delavci sami pišejo o prekarnosti in tega ne prepuščajo drugim. Vključili smo tako osebne izpovedi prekarcev o njihovem načinu življenja in dela, kot tudi razmisleke in strokovne prispevke o prekarnosti.

Odločili so se, da zbornika ne bodo prodajali. Povezali so se z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje in bodo zbornik podarili vsem, ki bodo donirali vsaj 10 € v humanitarni sklad Volja vselej najde pot pod organizacijo Zpm Moste Polje. . Vsi denarni prispevki bodo namenjeni družinam v stiski. Žal je med starši in skrbniki vedno več prekarnih delavcev, ki so se zaradi negotovosti, ki jo prinaša prekarnost, znašli v situaciji, ko ne zmorejo več.

Podatki za donacijo:
Prejemnik: ZPM Lj. Moste-Polje, Proletarska 1, Ljubljana
IBAN: SI56 3300 0000 1303 865, BIC: HAABSI22
Sklic: SI 00 400-1
Koda namena: CHAR, Namen: Humanitarna pomoč

Donacijo lahko opravite tudi osebno v pisarni Gibanja na Dalmatinovi 4 (Ljubljana) ali v bukvarni Zmajeva luknja na Dolu pri Hrastniku.

Po opravljeni donaciji pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., da se dogovorimo glede prevzema zbornika.

Knjiga Elene Pečarič je namenjena splošni javnosti, saj gre za osveščanje glede korupcije področja, ki je zelo občutljivo z vidika javne obravnave-delovanje invalidskih organizacij. Predvsem pa govori tudi o oblikovalcih politike, predvsem socialne oz. NVO. Torej je namenjena poslancem in poslankam v DZRS, tudi svetnikom v DZ RS, pristojnim ministrstvom, vladi in predsedniku RS, Uradu varuhinje...ministrstvom in fakultetam.

"Ne glede na moje dolgoletno pisanje, opozarjanje in nenazadnje tudi konkretne dokaze, še vedno vlada na tem področju ogromno sprenevedanja in pretvarjanja, tisto kar se v mafijskem jeziku imenuje omerta. Kljub številnim poskusom diskreditacije, blatenja, nenazadnje tudi groženj in tožb, s katerimi so me poskušali izčrpavati, utišati in pokončati, pa je nekaj v meni še močnejše od mene, saj se nikakor ne morem pokoriti zavezi molčečnosti in strahu pred morebitnimi posledicami grožnj. Priznam, da sem se tudi sama že mnogokrat spraševala, čemu in zakaj vztrajam, a priznam, nisem še našla nobenega pravega, racionalnega odgovora. A je morda tudi prav tako, zato podajam svoj rezime v tem istrijanskem reku: »Krepat, ma ne molat.«

Grozljivo je spoznanje, da ta modus operandi, ki sem ga dodobra spoznala in preučila na tem primeru, lahko prenesemo tudi na mnoga druga področja; povsod tja, kjer so sistemi zaprti in kjer vladajo negativna selekcija kadrov (preko poznanstev in nepotizma) in neodgovorni na odgovornih funkcijah. Tudi kot sociologinja kulture in filozofinja sem zelo radovedna, do katere mere, ravni ali stopnje se to lahko še tako nadaljuje, preden se bomo pogreznili v živi pesek; preden se bo začel kanibalizem. Nekaj posameznikov, ki so knjigo prebrali, mi je reklo, da se bere kot kriminalka. A praviloma imajo kriminalke tudi znan konec oziroma razplet ali epilog. No, ta je izjema."

- ELENA PEČARIČ

"Spremna beseda" Ali Žerdin in Drago Kos.

Sestavni del knjige je USB ključ
Invalidski multifunkcionar

Dokumentarec je bil posnet leta 2011 z namenom, da se razgali resnica poslovanja invalidskih funkcionarjev in politične srenje.

Mehka vezava, 15,3 x 22,0 cm, 184 strani.

Cena: 15,00 €

https://www.galarna.si/izdelek/21386/invalidski-catch-the-cash-drzavne-loterijske-igre