Gibanje za dostojno delo in socialno družbo je izdalo zbornik Dostojno delo: Ne živim, da delam, ampak delam, da živim. Gre za prvi zbornik v Sloveniji, v katerem prekarni delavci sami pišejo o prekarnosti in tega ne prepuščajo drugim. Vključili smo tako osebne izpovedi prekarcev o njihovem načinu življenja in dela, kot tudi razmisleke in strokovne prispevke o prekarnosti.

Odločili so se, da zbornika ne bodo prodajali. Povezali so se z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje in bodo zbornik podarili vsem, ki bodo donirali vsaj 10 € v humanitarni sklad Volja vselej najde pot pod organizacijo Zpm Moste Polje. . Vsi denarni prispevki bodo namenjeni družinam v stiski. Žal je med starši in skrbniki vedno več prekarnih delavcev, ki so se zaradi negotovosti, ki jo prinaša prekarnost, znašli v situaciji, ko ne zmorejo več.

Podatki za donacijo:
Prejemnik: ZPM Lj. Moste-Polje, Proletarska 1, Ljubljana
IBAN: SI56 3300 0000 1303 865, BIC: HAABSI22
Sklic: SI 00 400-1
Koda namena: CHAR, Namen: Humanitarna pomoč

Donacijo lahko opravite tudi osebno v pisarni Gibanja na Dalmatinovi 4 (Ljubljana) ali v bukvarni Zmajeva luknja na Dolu pri Hrastniku.

Po opravljeni donaciji pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., da se dogovorimo glede prevzema zbornika.