Arctic Death Spiral and the Methane Time Bomb

Podnebnih sprememb sploh ni. Vse so si izmislili socialisti in levičarji. Znanstveniki, ki govorijo o njih, so podkupljeni. Tudi če niso podkupljeni, nimajo dovolj podatkov, da bi z gotovostjo trdili, da gre za podnebne spremembe. Sploh pa se podnebje ne ogreva, ampak se hladi. Nastopila bo ledena doba. In spremembe, tudi če so, so normalne, saj se podnebje pač že od nekdaj spreminja. Že velikokrat se je in še velikokrat se bo. In jaz gledam v nebo, pa sploh ne vidim nobenih sprememb. Kaj jim torej ni jasno?

Za Naravo moramo kljub temu skrbeti. Ne smemo je preveč raniti. Pustiti moramo nekaj še za zanamce. Taka je naša dolžnost. Ne smemo pokuriti vse nafte. Ne smemo podredi vseh dreves. Rešiti moramo tudi kite. Pred nami samimi. Pa deževni gozd. In redke ptice. Pa rastline. Močvirja so tudi zelo pomembna.

Ne razumem čisto dobro, zakaj je letos toliko dežja. In zakaj je bil pred pol leta žled, ki je poškodoval skoraj pol gozdov. In zakaj je pred enim letom temperatura v nekaterih krajih v Sloveniji dosegla 41 stopinj. In zakaj pozimi ni bilo snega in je že januarja vse cvetelo. Vreme je res čudno in znanstveniki so čudni.

Ogljikovega dioksida je v zraku veliko in vedno je bil. Nobenega dokaza ni, da ga ljudje s svojimi dejavnostmi, na primer s kurjenjem fosilnih goriv, dodajamo. Zakaj bi se torej vznemirjali? Čemu kar nenadoma toliko nepotrebne živčnosti?

Globalno segrevanje Zemlje je znanstveni hoax, prevara, potegavščina, lažna grožnja. Le zakaj znanstveniki to delajo, kakšno korist imajo, da se takole norčujejo iz človeštva in mu grozijo? Gotovo jim dobro plačajo; torej so tudi moralno pokvarjeni.

Če dobro premislimo, je vse v najlepšem redu. Hvalabogu.

Veselimo se prihodnosti, saj znanstveniki očitno ne vedo, da postaja hladneje, ne topleje. Kako je mogoče, da tega ne vidijo, ne izmerijo in ne razumejo? Naj jim nekdo pove, kako je treba pristopiti k zadevam, in naj že končno povedo resnico.

Poleg tega fosilna goriva poganjajo civilizacijo, zaradi katere nam je vsem bolje, kot je bilo našim prednikom. Torej kurjenje nafte ne uničuje ničesar, ampak podpira razvoj, napredek, rast, boljše življenje. Znanstveniki so res čudni, ker tega ne vidijo ali pa nočejo videti, kar je še slabše.

Potrebujemo še več fosilnih goriv, ne manj. Potrebujemo več nafte, da bo civilizacija še bolj civilizirana in da bodo imeli ljudje še več dobrin, da bodo bolj kakovostno živeli, da bodo imeli dovolj hrane in vsega drugega. Torej potrebujemo še več avtomobilov, še več strojev, še več gensko spremenjene hrane, še več vsega.

In ogljikov dioksid v zraku je dober za rast rastlin, saj akumulirajo ogljik. Torej bomo imeli še več hrane, saj bodo rastline še bolj veselo rasle in bo vsega v izobilju. Delati bi morali kot črna živina, da bomo imeli toliko dobrin, kot jih je sploh mogoče nakopičiti na tem planetu. To je naš cilj, zato nas ne bi smeli strašiti z izmišljenimi katastrofami.

Ali pa nas strašijo samo zato, ker nam v resnici zavidajo, ker ne marajo kapitalizma, ki je najboljši sistem ever.

Količin ogljikovega dioksida v zraku torej ne smemo zmanjšati, ampak moramo narediti vse, da bo dobrin in vlaga na svobodnih trgih več, kot jih je sedaj, da bodo vsi ljudje vsaj zadovoljni, če že srečni ne morejo biti.

V resnici živimo v izjemnem času, v katerem je težko razumeti in pojasniti, to pa bo vsekakor treba storiti, skoraj neverjetno moč zanikanja znanstvenih dejstev. Na delu je izjemno močna moč zanikanja, ki zajema velikansko število ljudi.

Tudi v srednjem veku so ljudje množično verjeli v čarovnice in številni se še dane upirajo Darwinovi teoriji evolucije ter fizikalnim razlagam nastanka in razvoja vesolja. Nikakor ne bi smeli misliti, da na tem svetu živijo sami racionalni, inteligentni in kritično misleči ljudje. Resnica je daleč od tega.

Zanikanje podnebnih sprememb zajema popolno odsotnost razmišljanja in kritičnega razmišljanja – ljudje se nenadoma obnašajo, kot da ne bi znali misliti. Torej ni res zgolj to, da so ljudje zmožni misliti – res je tudi, da so zmožni ne-misliti. Pridružuje se tako rekoč absolutna odtujenost od preproste logike in logičnega sklepanja, dodati pa moramo tudi popolno zavračanje objektivne resnice. Vsega tega so ljudje zmožni.

In zadeva je še bolj dramatična, kajti vse skupaj se dogaja v tako imenovanih družbah znanja, v katerih se celo otroci v osnovnih šolah učijo kritično misliti, uporabljajo pa tudi sokratske metode filozofiranja. Tudi sicer se na vsakem koraku hvali zmožnost ljudi, da mislijo, da so divergentni, ustvarjalni, celo kreativni.

Ko pa so prvič na preskusu, ko se prvič znajdejo v položaju, da premislijo in kritično ovrednotijo prvo znanstveno poročilo o objektivnem dogajanju v svetu, se nenadoma zgodi popoln regres in taisti ljudje se pričnejo vesti kot nevrotiki.

Objektivne spremembe zaradi vse večjih količin ogljikovega dioksida in metana v zraku so že onkraj vsakega možnega nadzora. Ujete so v povratne zanke, zaradi katerih galopirajo. Znanstveniki uporabljajo izraz runaway behavior.

Temu filmu dam zvezdic, kolikor hočete. Drugi del je že na poti.

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži