Slovenski konopljin socialni klub (SKSK) začne v ponedeljek, 14. 10. 2013, zbirati podpise za tri predloge zakonov, in sicer:

Predlog zakona o osnovnem bivanju, ki daje pravico do brezplačnega najema neobdelanih državnih kmetijskih zemljišč za ekološko uporabo za lastne potrebe (in za menjanje / zamenjavo zemljišč/ z drugimi pridelovalci) ter daje tudi pravico do vračanja dolgov javnim podjetjem s prostovoljnim delom.

Predlog zakona o samozdravljenju, ki daje pravico do odločanja o lastnem telesu in načinu ohranjanja svojega imunskega sistema ter hkrati pravico do gojenja rastlin v te namene.

Predlog zakona o konoplji, ki po desetletjih končno usklajuje slovensko zakonodajo z mednarodnimi konvencijami in resolucijami, ki jih je podpisala Slovenija oziroma pred osamosvojitvijo Jugoslavija.

Ti zakoni se nanašajo na osnovne človekove pravice, ki so temelj demokratične ureditve in bi morale biti v celoti uveljavljene v vsaki svobodni družbi.

Ker se naš klub posebej ukvarja s konopljo in njenimi zdravilnimi učinki, naj povemo, da mnogi po svetu in pri nas razumejo konopljo kot lakmusov papir demokracije, na katerem stoji ali pade splošna pravica vsakega posameznika do uporabe zdravilnih zelišč. Do danes so to spoznali že v mnogih državah in zakoni, ki dovoljujejo uporabo in gojenje konoplje, se hitro širijo po svetu, predvsem po ZDA in Evropi. To pomeni, da je prepovedovanje uporabe konoplje, ki je izjemno zdravilna in vsestransko uporabna rastlina, danes že povsem zastarelo in v sodobnih družbah nevzdržno.

Pozivamo vse, ki jim za osnovne pravice in svoboščine ljudi v naši državi ni vseeno, naj kontaktirajo SKSK in se aktivno vključijo v zbiranje podpisov. Postopek zbiranja podpisov namreč ni povsem jasno urejen, zato potrebujemo nekaj pomoči.

Za vsak zakon potrebujemo 5.000 overjenih podpisov, zbrati pa jih je treba do 12. 12. 2013.

Prispevajte svoj podpis za uveljavljanje osnovnih človeških pravic, da bomo lahko sami odločali o svojem telesu in o uporabi naravnih zelišč.

Računamo na vas!

Jaka Bitenc - Slovenski konopljin Socialni klub

O podrobnostih glede zbiranja podpisov bomo javnost tedensko obveščali na spletni strani SKSK ("http://www.sksk.si" www.sksk.si).

PS: Ob tej priložnosti najlepše vabimo tudi vse ekološko naravnane organizacije, da se pridružijo Zvezi društev in organizacij za samozdravljenje z rastlinami in naravnimi metodami Semenica, ki se ravno ustanavlja in katere duh je povsem v skladu z vsebino predlogov omenjenih zakonov. Prostovoljci in društva, ki bi se včlanila v zvezo društev Semenica, naj prosim kontaktirajo SKSK.

http://sksk.si/article.php/Izjava_za_javnost

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži