Pripravila: Mirjana Brelih

Objavljenih je 150.000 znanstvenih študij o zdravilnosti konoplje. V mnogih državah je zdravljenje s konopljo del normalne medicinske prakse. Nekatere države so konopljo legalizirale, od tam prihajajo zelo pozitivna poročila.
V Sloveniji pa se gremo lov na čarovnice, ki ga davkoplačevalci tudi zelo drago plačujemo. V imenu zakona se pred našimi očmi terorizira in ponižuje uporabnike konoplje. Mnogo ljudi se kljub nevzdržnim razmeram zdravi s konopljino smolo. Povpraševanje je zelo veliko, vendar vsak, ki goji konopljo tvega, da mu bo odvzeta prostost. Tvega, da bo obravnavan kot zločinec.
Božidar Radišić opozarja, da kazenski pregon uporabnikov konoplje nima pravne osnove, saj pravo pozna tudi termin skrajna nuja. Le kaj je lahko bolj nujnega kot rešiti si življenje?
Ljudje smo množično podpisovali za predlog zakona o konoplji in samozdravljenju. Pa se danes samo poslušamo, da je sprememba zakonodaje dogotrajen proces. Kršenje človekovih pravic se nadaljuje, varuhinja človekovih pravic se ne odziva, plača na osebnih računih poslancev in varuhinje človekovih pravic ob koncu meseca zagotovo bo.

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži