Elena Pečarič

Uni. dipl. filozofinja in sociologinja kulture, aktivistka brezmeja, strokovna vodja programa Neodvisno življenje hendikepiranih; YHD-Društvo za teorijo in kulturo hendikepa.

Že mesece se smejemo in zgražamo obenem ob nebulozah Donalda Trumpa, ki nam jih praktično vsakodnevno postreže sveže in začinjene. Mediji veselo razpečujejo in po možnosti še potencirajo vse kar je z njim in na njemu narobe; resnici na ljubo nimajo težkega dela. Trump do žensk nima kakšnega posebnega odnosa oz. so predmet kupčevanja in biznisa. Nekako kot farmer do svojih krav, ki jih kupi za dobro molžo in so vredne toliko kot uspejo proizvajati mleka. Tako tudi kot lastnik Miss Universe ravna z izbranimi konkurentkami, vendar v obratni smeri; morajo biti suhe in lepe, ko to več niso, so pač zgolj Miss Piggy, ki mu ne prinašajo več denarja. To je vse, kar lahko pričakujemo od njega, zato je vsako moraliziranje popolnoma odveč in nepotrebno.

Sliši se kruto in neizprosno, a takšen pač je prevladujoči kapitalistični moški način razmišljanja, ki je dodobra prevzel tudi ambiciozne ženske; pa če si to priznamo ali ne. Moramo si priznati, da ga z mnogimi svojimi ravnanji ali še bolj, s svojo brezbrižnostjo, tudi poganjamo. Torej vse bivše misice, ki sedaj prihajajo druga za drugo pred kamere v podporo kandidatke Clintonove so čisti blef, če že ne kar patetika. Njemu navkljub vsem prostaškim nakladanjem, ki so značilna za velike impotentneže, volilne napovedi kažejo kar dobro, presenetljivo dobro glede na trud vseh, da bi ga potolkli in zatolkli. Zadnje čase se celo ponovno dviguje nad Clintonovo, grozi z zmago. S trudom vseh mislimo na deklarirane in zamolčane podpornike Clintonove, od orožarjev do bančnikov in finančnikov, korporacij in farmacevtskih ter drugih interesnih lobijev z mediji vred, za katere je značilno, da so predvsem škodljivi zemlji in ljudem.

Tudi sama se čudim lastnim občutkom, ko si potihem celo želim videti Trumpa za predsednika ZDA; pa me na to ni spomnil Žižek. Največji sum, ki mi daje slutiti, da je Clintonova veliko bolj podla in nevarna v svoji igri za oblast je dejstvo, da poskuša blokirati Juliana Assanga pri njegovem dolgoletnem objavljanju tajnih dokumentov. Menim, da se ji zelo dobro poda vzdevek Killary. FBI preiskava kaže, da je bilo emailov Clintonove še enkrat več in da obstajajo povezave z ISIS, prodajo in financiranjem orožja preko Fundacije Clinton. Kot smo nekoč že zapisali, so tukaj vpleteni Združeni Emirati, Katar in drugi prodajalci nafte z bližnjega vzhoda, ki lahko z lahkoto prekupčujejo z zahodom za orožje v zameno za nafto in druge žlahtne dobrine. Vojne so vir uničenja in prav zato tudi vir novih možnosti in priložnosti za biznis ter prerazporeditev geostrateških ravnovesij moči. Assang ji namreč izpodkopava temelj njenega demokratičnega in demokratskega videza; videz borke za enakopravnost in pravice žensk, zaščitnico etničnih, migrantskih, gejevskih pravic in drugih manjšin, boljše šolstvo, boljše zravstvo, skratka, ni da ni. Oportunistično vedno na strani pravih, pravičnih ....

Enotnost se vzpostavi, ko govorimo, da sta oba kandidata res dosegla dno v nivojih svojih argumentov, a je navkljub vsemu potrebno izbirati manjše zlo. Le da se tu mnenja zopet razidejo, kdo je za koga. Clintonova bi se živa požrla, če ji ne bi uspelo, saj se je celo življenje žrtvovala in poniževala, da bi dorasla svojim ambicijam. A Assange pravi, da Trumpu ne bo nikakor dovoljeno zmagati. Morda bodo Rusi uspeli še kaj prispevati... zdi se mi že, kot da živimo v virtualnem svetu spijunaže, zarote in intrig; kjer realnost presega domišljijo in domišljija kreira realnost. Pa se poskušaj znajti v takšnem svetu!

Komentarji  

0 #1 blaz3k 08:17 09-11-2016
Na, pa smo dobili slovenci višnjo na torti, upam pa da torta ne bo preveč kisla.
Citat

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži