Lojze Podobnik

Pesnik in odgovorni urednik revije Rdeči Veter, ki jo izdaja KPDK Komunist.

Imamo izvoljene poslance, stranke in verjetnega mandatarja, vse imamo, kar potrebuje naša nova vlada. Imamo programe, vizijo in možnost dogovarjanja in usklajevanja interesov. Potrebujemo le razum, strpnost in zavedanje, da izvoljeni niso samo zastopniki stranke, temveč so poslanci slovenskega naroda in da so predvsem dolžni in odgovorni volji ljudstva.

Zdaj je čas, da se iz politike izrinejo vsa neetična dejanja, ki kvarijo odnose na politični sceni in negativno vplivajo na ljudi, ki zaradi takšnega obnašanja postajajo največkrat indolentni in nezainteresirani. Slovenskemu narodu je treba vrniti zaupanje in ustvariti pogoje za bolj mirno in dostojno življenje.

Dolžnost nove vlade je, da zaključijo z vsemi kriminalnimi grabeži slovenskega premoženja, da v skladu s slovensko kazensko zakonodajo obsodijo akterje in jim zasežejo nakradeno bogastvo. To naj bo prednostna naloga in resen izziv za naše sodstvo. Osumljence je treba obravnavati prednostno, odgovorno in v skladu s posledicami, ki so jih storili slovenskemu človeku, Tajkuni so povzročili, da je slovenski človek obubožal in kar je najhuje, da je izgubil dostojanstvo, delo in socialno varnost. V socialni državi je večina Slovencev postala brezpravna raja. Mačehovski odnos delodajalcev in države z nesocialno zakonodajo je slovenskega človeka oropal blagostanja in ga postavil v vrsto, kjer čaka na miloščino.

Sramotno je, da je država zaščitila tajkune, ki so jemali kredite, ni pa zaščitila državljanov, ki zaradi brezposelnosti ali nizkih dohodkov izgubljajo svoje premoženje. Organi pregona brez posluha za socialni status, bankam dovoljujejo, da ljudem jemljejo njihovo premoženje. Zakaj ne obstaja za takšne državljane inštitut, kot je slaba banka?

Pomembno je, da se ukinejo delitve na rdeče in črne in da se končno začnejo upoštevati zgodovinske resnice. Prenehajmo brskati po zgodbah preteklosti, ki so nastajale zaradi takratne družbene klime. Družbenim procesom dovolimo, da bodo sami poiskali in zaključili to vrstne zgodbe. Reševanje te problematike z zakoni, je največkrat povod za jezo, neposlušnost ... Zakoni so neprimerni, in ne rešujejo težav. Lep primer je zakon o simbolih in o totalitarnem sistemu.

Sestavljanje vlade, razdelitev ministrstev, usklajevanje programov naj bo strpno in v skladu s temeljnim vodilom današnjega časa. Izvoljeni poslanci morajo ustvariti pogoje, da bo »bolna« država zadihala s polnimi pljuči, kar pomeni, da se iz politike odstranijo vsi oviralci razvoja in ustvarijo naj se pogoji za demokratično družbo, v kateri bo človek najpomembnejši element razvojne politike. To pa ne pomeni, da bo glavni nosilec bremena, s katerim se bo reševala finančna kriza. Poiskati se morajo drugačni ukrepi, ki bodo gospodarstvu in proračunu pomagali napolniti državno blagajno.

Pa še nekaj: Kdor sodeluje pri postavitvi nacističnega spomenika (Grahovo) je sovražnik evropskega človeka, kdor sovraži rdečo zvezdo ne pozna naše zgodovine, kdor ne pozna proletarske zastave je podrepnik političnih sil, ki po Evropi ustanavljajo fašistične stranke in združenja, ki častijo kljukasti križ. Totalitarni sistemi v posameznih bivših državah si je izmislila krščanska struja pod okriljem RKC. Sodobni kapitalizem dela človeštvu hujše zlo, kot prej opisani režimi. Kako naj takšnega poslanca spoštujem, če je zagovornik vsega tega. Skozi moje videnje in poznavanje zgodovine - naše in svetovne - lahko brez zadržkov rečem, da je tak človek lahko le naš sovražnik. Nisem rdeč, samo razmišljam bolj po človeško, zavedam pa se, da je moja misel rdeča. Menda je to moja pravica in tudi dolžnost, če ne do drugih, vsaj do otrok, vnukov in vseh zanamcev.

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži