Lojze Podobnik

Pesnik in odgovorni urednik revije Rdeči Veter, ki jo izdaja KPDK Komunist.

Naj zapis začnem s citatom nemškega filozofa Ludwiga FEUERBACHA, ki je v eni od svojih knjig zapisal naslednjo misel:

»ČLOVEK MORA OPUSTITI KRŠČANSTVO, ŠELE POTEM BO ZARES ČLOVEK.«

S tem citatom se popolnoma strinjam, ne za to, ker sem ateist, ampak predvsem zato, ker me preganjajo resnice o Cerkvi, vse anomalije, ki so se dogajale skozi njeno zgodovino. Koliko grdih dejanj, besed, misli se plete okoli Cerkve: pedofilija, prostitucija, inkvizicija, čarovništvo, ubijanje in morije narodov zaradi prisilnega pokristjanjevanja in ne nazadnje nezakonito pridobivanje premoženja s kriminalnimi dejanji – s telesnim pohabljanjem, mučenjem, umori in tudi z genocidom. Storilci so znane osebe: papeži in najvišji predstavniki Cerkve, škofje in župniki – dušni pastirji na vseh kontinentih sveta. Zlo so počeli med črnci v Afriki, Indijanci v Ameriki, Kitajci in ljudstvom širom Evrope, vsepovsod na planetu Zemlja.

Človek se upravičeno vpraša, kako se je lahko toliko zla dogajalo v imenu vere, v imenu Boga? Posvečeni cerkveni predstavniki so počeli grozote, hujše od vojn; preganjali so čarovnice, mučili so jih na najbolj okrutnih mučilnih napravah z namenom, da od njih izsilijo priznanja; organizirali in vodili so prostitucijo; izvajali so spolna nasilja nad obema spoloma in izvajali so pedofilijo, najbolj okrutna spolna dejanja, storjena nad otroki. Nagrabili so velike količine zlata, s katerim so okrasili svoja svetišča … Največkrat so si s prevarami in goljufijami prisvojili premoženje neposlušnih vernikov: zaplenili so gozdove in zemljišča, celotna kmečka gospodarstva, razne pomembne gospodarske objekte ... In to vse so počeli samo zaradi širjenja vere?

Ne samo drugje po svetu, tudi pri nas, na našem ozemlju so počeli takšna grozodejstva. Nihče jim še ni sodil! Sveti gospodi se klanjajo zblojene politična elite in preračnljivi predstavniki kapitala in seveda nešteto pobožnih ovc, ki hlinijo ljubezen in poslušnost Bogu. Mar ni velika sramota, da ljudje sveta še niso prepoznali namer preračunljive katoliške kaste in jo obsodili storjenega zla. Ta zapis ni sovražno pisanje o veri in Cerkvi, to je resnica, ki je nekateri še nočejo prepoznati. Upam, da bo prišel čas, ko bodo ljudje spoznali, da so cerkvene dogme njihovo veliko breme, zaradi katerega se ne počutijo svobodne.

Vsakršna politizacija s strani RKC je nesprejemljiva in protiustavna ( 7. čl. URS)! Prav tako pa ni dopustno vsako politično prilizovanje Cerkvi s strani politikov.

Rafael Rodriguez Gullien, bivši katoliški monsignor in vatikanski zgodovinar je zapisal: »ČE VATIKAN IN KATOLIŠKA CERKEV, TER NJIHOVE ZVEZE Z DIKTATORSKIMI, KATOLIŠKIMI VLADAMI NE BI OBSTAJALE, BI ČLOVEŠTVO DANES ŽIVELO V VELIKO VEČJEM DUHOVNEM IN EKONOMSKEM NAPREDKU, PREDVSEM V SOCIALNO MATERIALNEM STANJU.«

To vse sem spoznal, ko sem začel prebirati in beležiti nova spoznanja o veri in zavedam se, da moram svoja spoznanja posredovati vernikom in nevernikom z namenom, da razmislijo in se odločijo o novih pogledih. Zavedam se, da nimam pravice, da ljudem vsiljujem svoja spoznanja, imam pa dolžnost in pravico, da zanamcem pomagam odkriti resnico o Rimo-katoliški cerkvi in njeni veri.

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži