Lojze Podobnik

Pesnik in odgovorni urednik revije Rdeči Veter, ki jo izdaja KPDK Komunist.

Svetovni dan žena je tisti dan, ko naj bi se spomnili naših žensk. To so naše sodelavke, dobre znanke, prijateljice in seveda, to so tudi naše zakonske partnerice, ljubice in razne simpatije. Ta dan imamo moški veliko razlogov, da smo slinasti od dobrote in spoštovanja, zato največkrat s cvetlico v roki osvajamo in si istočasno delamo račune, kaj bomo iztržili. Med ženskami okoli sebe delamo razliko – niso vse v enakem položaju. Imamo jih razvrščene po svojih željah in potrebah. Največkrat so na vrhu lestvice simpatije in tiste, od katerih imamo koristi. Smo sila preračunljivi hudobci, ki se zavedamo svojega poslanstva, saj imamo vendar jajca in že zaradi tega smo bog in batina. Te poglede imamo vkovane v možgane.

Noro in resnično.

Da pa moški tako razmišljamo, je menda kriv izvirni greh, kriva je Eva, ki je zapeljala svojega Adama, s katerim sta skupaj počela greh, kar je bil razlog, da je Bog njo kaznoval in ji zapovedal, da mora biti podložna možu. Zakaj pa ni enakopravna? Tudi to se je zgodilo na rajskem vrtu. Bog je Evo ustvaril iz Adamovega rebra, on pa je bil ustvarjen po božji podobi.

Kriv je tudi ta nori skomercializiran svet, ki nam uničuje vlogo ženske, saj nam jo nenehno kaže kot erotični objekt, ki naj bi bil zelo primeren za uresničevanje naših seksualnih želja in naj bi bil temelj za nerealna ljubezenska razmerja ter razvratno življenje. Zasvojeni smo od ženskih oblin in zapeljivih pogledov, zasvojene pa so tudi ženske, saj med sabo nenehno tekmujejo, katera bo bolj zapeljiva in moškim očem zaželena.

Noro, mar ne? Kaj vse razmišlja osivela glava.

In hvala bogu, ženske se ne dajo. Uporno korakajo v nov jutri, ker se zavedajo svoje zmage. Podpiram njihov proces uveljavljanja na vseh področjih življenja in sem na njihovi strani. Prav je, da imajo svoj praznik in prav je, da ga izkoristijo sebi v korist. Moška nadvlada izgublja moč, prihaja nov čas, v katerem bodo ženske spremenile ta nori skorumpirani svet.

Moško občestvo potrebuje renesanso duha, kar bo postavilo temelje za boljši jutri.

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži