Lojze Podobnik

Pesnik in odgovorni urednik revije Rdeči Veter, ki jo izdaja KPDK Komunist.

Dne 23. avgusta 2021 sta v drugem dnevniku POP Tv nastopila Tanja Fajonov in Matej Tonin. Odgovarjala sta na vprašanja voditelja in komentirala dogodke na Kredarici, kjer naj bi bila verbalno napadena Janez Janša in Aleš Hojs. Oba komentatorja sta ocenila, da so se napadalci verbalno znesli nad omenjenima politikoma in da ni to primeren način komuniciranja o spremembah političnega vodenja države, predvsem zato, ker se v gorah ne obnaša tako, ker v gorah planinci iščejo mir in spokoj. Nihče od njiju ni omenil, da je verbalni delikt nastal zaradi revolucionarnih nagibov skupine, ki skuša doseči od vlade, da se spremeni politika sodelovanja, da v državi zaživijo demokratični standardi in da vlad odstopi.

Bonton ali revolucionarne zahteve: bonton je le skupek pravil spodobnega vedenja, revolucionarna zahteva pa je demokratična pravica vsakega posameznika, da se upre politiki in vsem anomalijam vladajoče politične garniture. Oba politika, govorca na POP Tv sta pozabila, na protestnike in njihove zahteve. Res je, da je nastal verbalni delikt, da je prišlo do verbalne razžalitve, to pa je druga zgodba, ki bo verjetno dobila svoj epilog.

Res je, kar so zahtevali »delikventi«, kar dokazuje:

1. 70 zaporednih protestov, kjer so protestniki iz cele Slovenije javno protestirali o anomalijah, ki se dogajajo slovenski politiki;

2. da se državljani združujejo zaradi političnih nagibov, zato lahko zagotovo trdimo, da gre za politične shode, saj verbalno in s transparenti zahtevajo odstop vlade in politične spremembe v sistemu vladanja;

3. da je iz zgodovine protestov očitno, da je vlada imuna do zahteve protesnikov,–

4. da vlada protestnike žali in ponižuje, ko jih primerja z pobeglimi bolniki iz Psihiatrične bolnice Polje;

5. da policija z agresivnim vedenjem spremlja proteste in voditelje posameznih shodov nadzira in zoper njih zbirajo dokaze.

Vse omenjene trditve so dokaz, da je ljudstvo nezadovoljno in da so predhodnica radikalnih sprememb političnih odnosov. Očitno je, da z verbalnimi oblikami protestov in transparenti ne bo moč doseči tistih zahtev, kot si jih želi ljudstvo. Potreben bo dogovor in usklajeno sodelovanje med protestniki in vlado. Če do tega dogovora ne bo prišlo, se bo nasilje stopnjevalo.

Kot borec za bolj pošteno vlado, Jarčevo in ostale protestnike na Kredarici podpiram. Njihovo ravnanje ni v ničemer sporno, saj so ravnali v skladru z revolucionarnimi pravili. Imeli so idealno možnost da Janši povedo v obraz, vse tisto, kar je narobe v državi. Bolj bi jim zameril, če bi stisnili rep med noge in bi srečanje zaključili brez incidenta.

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži