Spoštovane poslanke in poslanci!

Obljuba dela dolg in jesen je že tu, ker pa ne bi radi čakali do jeseni našega življenja, vas vljudno pozivamo h konkretnim dejanjem. Ob 3. decembru, mednarodnem dnevu hendikepiranih, vas vljudno prosim, da nam izpolnite veliko željo in človekovo pravico; pravico do osebne asistence. Zato trkamo na vašo vest, zavest in odgovornost, da izpolnite naša dolgoletna prizadevanja in hrepenenja po uzakonitvi pravice do osebne asistence, kakor veleva ZN Konvencija o pravicah invalidov, podpisana s strani Slovenije 2008.

Prosimo vas, da v proceduro vložite predlog Zakona o osebni asistenci, ki smo vam ga na pomlad predstavili. Pošiljamo vam nekoliko prenovljeni MDI predlog Zakona o osebni asistenci.

Brez velikih odstopanj, ste ga v vseh poslanskih skupinah pozdravili ter nam zagotavljali, da nimate zadržkov, da ga ne bi z veseljem podprli. Zatorej verjamemo, da ne more biti nobenih sprejemljivih politično-ideoloških ali finančno-ekonomskih razlogov, ki bi lahko opravičevali zanikanje danih zavez.

Sedaj je napočil ravno pravi čas, pa tudi zadnji čas je že, da se izkažete in dokažete z dejanji, ne le v besedah in neskončnih obljubah, ki se predstavljajo v nedogled. V zadostnem številu najprej vložite, na to pa tudi skozi razpravo dopolnite ter končno sprejmite ta tako težko pričakovani in trdo izborjeni zakon. Zakon bi moral stopiti v veljavo 1.1.2017; do takrat bodo žal številni še morali počakati, mi priviligirani, ki to storitev že koristimo pa bomo dali prav vse od sebe, da ne bodo čakali niti dneva dlje!

V pričakovanju vaših dejanj,

vas lepo pozdravljam.

Martina Piskač

Komentarji  

+1 #1 Nataša 15:30 03-12-2015
15 let sem delala kot osebni asistent,ce je kdo,ki je z obale in si financno oa ne more privoščiti, me lahko kontaktira.Prostovoljno se javljam.Pozdrav
Citat

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži