Kako zagovorniki katoliške cerkve reagirajo na javne kritične zapise o svoji verski skupnosti? Najpogosteje pisca označijo za nesramnega, brezbožnega komunista in začnejo blatiti komunizem, ki je seveda dokazano prav tako naredil veliko zla ter povzročil na desetine milijone smrtnih žrtev. Prav neverjetno je, kako se pri katolikih takoj sproži ta refleks, ko jim nekdo pove resnico o katoliški cerkvi. Tega refleksa jih je naučila katoliška cerkev, ki je Slovence skregala oz. razdelila ljudi na dva tabora, tako, da je vse cerkvene kritike označila za komuniste. Podobno se odzovejo bivši komunisti, če nek katolik kritizira njihovo politično usmeritev. Začnejo pljuvati po cerkvi, češ, naj pospravi najprej pred svojim pragom.

Za tiste, ki niso ne bivši komunisti ne člani katoliške cerkve, je takšno obračunavanje zares smešno in hkrati žalostno. Kajti, s tem ko se ljudje nočejo soočiti z zlobno organizacijo, kateri pripadajo, in s prstom rajši kažejo na drugo zlobno organizacijo, sporočajo naslednje: pripadam zločinski organizaciji oz. ideologiji, vendar menim, da je v moji organizaciji malo manj zla kot v tisti, katero sovražim.

Ali je sploh pomembno katera organizacija je povzročila več zla in katera manj? Zakaj bi sploh pripadali organizaciji, ki dela zlo, ne glede na količino zla? To je edino pravo vprašanje. Oba totalitarizma, tako katolicizem in komunizem, sta izredno škodljiva in sta povzročila neverjetno veliko gorja. Če bi ljudje imeli vsaj malo višji vrednostni sistem v življenju, potem bi se brez zadržkov poslovili od komunizma in katoliške cerkve ter našli oz. podprli posameznike ali kakšno organizacijo, društvo, versko skupnost…, ki ni obremenjena z zločini in, ki v svojem statutu, pravilniku, nauku nima protiustavne vsebine. Ki se zavzema za dobro vseh ljudi, živali in narave.

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži