Tomaž Pangeršič

Nedvomno smo bili zadnji mesec priča skupinskemu samomoru celotnega slovenskega aktualnega političnega prostora. Vendar mediji o tem ne poročajo, kajti medijev pri nas razen svetlih izjem preprosto ni, večina jih je žal postala zavaljen, brezzobi pes čuvaj.

Janez Janša je s poklonom fašistični kolaboraciji stranki SDS zadal smrtni udarec, saj jo je s tem dejanjem postavil na mesto skrajne desnice, na mesto, kjer vlada primitivna marginalna ideološka floskula. V Belgiji je vstop takšnih skrajnežev v parlament prepovedan z ustavo! Smilijo se mi pripadniki te nekoč mogočne stranke, saj so postali ujetniki ideološkega fanatika, ki jih skupaj pelje do bridkega konca. Vseeno Janše ne smemo podcenjevati, saj se bo kmalu spustil z višav kot veliki gologlavi jastreb in bo z užitkom trgal že tako razklano narodovo srce. V tem je virtuoz. Spoštovani mediji, ali je njegovo mnenje res še potrebno slišati? Ali ni že čas, da iz političnega življenja izločimo tega krvosesa slovenstva? Skrajni čas!

Samomorov pa še zdaleč ni konec. Vlada pri tem ni nobena izjema. Z dokazano nesposobnostjo, nestrokovnostjo ter pomanjkanjem vsakršne razvojne strategije si je sama odsekala glavo in sedaj le še kot brezglava kura bezlja in se približuje bridkemu koncu. Odstopite sedaj, da ne naredite še več škode, kot ste je že povzročili. Naredite vsaj eno pametno potezo!

Svoj pravi obraz nam je končno jasno pokazal tudi naš veliki rešitelj Zoran Jankovič, mož, ki vse ve in vse zna. Družno s koprskim šerifom sta z debele veriga spustila Divjega Divjega Pitbulterierja. Trojica vse ve, zato jih lahko imenujemo kar »Sveta trojica«! Trojica, ki predstavlja sposoben, moralen kader, ki bo rešil Slovenijo! Pravijo, da od blizu poznajo mafijo – če že ne drugega, jim to vsekakor lahko verjamemo! Sklepam, da so poleg nadnaravnih sposobnosti, ki si jih pripisujejo, še moralno-pravna avtoriteta. Morda se zato našim organom pregona ne zdi smiselno raziskovati te visoko sposobne in moralne združbe? Prebudite se že enkrat in po pravni poti odstranite ta pohlepni primitivni idiotizem, ki koplje naši družbi grob. Spoštovani tožilci, kriminalisti in vsi odgovorni, zavedajte se, da vam družba danes stoji ob strani in vas bo ščitila pred to amoralno kliko. Pokažite, da vas ni strah teh gnusnih pezdetov!

Po drugi strani danes marsikdo polemizira in relativizira učinek protestov. Ali sploh razumete, kaj je protest? Protest je legitimen izraz nezadovoljstva družbe do inštitucij, ki so odgovorne za njeno delovanje. Je klofuta vsem odgovornim! Če klofuta ne zaleže, ponavadi pride gorjača! Si res želite Grčijo? Logično lahko zaključimo, da je protest vsekakor več kot izpolnil svoje poslanstvo: izrazil je objektivno kritiko, željo po spremembah, ter rezultiral nova politična telesa. Zato se namesto, da sprašujete, kaj se bo rodilo iz vstajniških gibanj, raje vprašajte zakaj se odgovorni v tej družbi še vedno ne zganejo in zakaj še vedno niste postali aktivni državljan. Saj veste, to je tista izumrla vrsta, ki razume, kaj je družbena odgovornost. Razen zdravnikov, ki so vedno bolj povezani in posledično učinkoviti, se morda počasi prebuja še pravni sistem – čas bo kmalu pokazal svoje. Ostali? Pedagogi, ki bi morali skrbeti za temelj regeneracije, kar vzgoja in izobraževanje vsekakor sta, se strahopetno skrivajo za mehkim udobjem in valijo krivdo na vse druge razen nase! Sramota, huda sramota! Slovenski šolski sistem je preprosto sistem za vzgajanje ovc. In vi, pedagogi, ste za vse to stanje krivi sami, saj strahopetno podprete vsako neumnost, ki vam jo vsili politika, namesto da bi bili vzor upora oziroma regeneracije! Da o tako imenovanih doktorjih in ostalih strokovnjakih z drugih področij upravljanja države raje ne govorim. Slovenija je preprosto dežela paradoksov: imamo največ traktorjev na prebivalca na svetu in kljub vsem zmožnostim pridelamo le 45 % vse zelenjave?? Predvidevam, da imamo tudi največ strokovnjakov na prebivalca, pa vseeno vztrajno drvimo k popopolnem propadu! Sploh še veste, kakšna je vaša vloga, strokovnjaki? Ali bolje, strahopetci?

Vsekakor ta zanimiva situacija oziroma trenutek, kjer si nesposobneži sami režejo glave, predstavlja eno izmed redkih priložnosti, da se lahko družba končno poveže v pozitivno, pisano in aktivno politično telo, katerega interes bo razvoj vseh, na osnovnih temeljih humanizma ter pravične družbe. Prehajamo v ključen trenutek pozitivne regeneracije, saj so se glavni akterji preprosto sami obglavili. Če smo se česa naučili, je to vsekakor spoznanje, da ne potrebujemo ideologij ter politikantskih pravljic, temveč konkretne programe, projekte, ki bodo družbo povezali na popolnoma neideloškem in apolitičnem nivoju. Ali ni naša osnovna skupna točka ČLOVEK? Ali kot pravi Dušan Rutar, »Človek za Človeka«? Če je v preteklosti veljalo pravilo razdruževanja naj bo v prihodnosti temelj raje združevanje! Zato se združimo in visoko dvignimo pesti, pesti, ki ne bodo rušile, temveč pesti, ki bodo gradile ter simbolizirale spremembo, solidarnost, pogum, spoštovanje, UPOR!

Priložnost je na dlani, od nas je odvisno, kako jo bomo izkoristili!

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži