živiM

Film živiM/I LIVE si sedaj lahko pogledate na Lift-Off Sessions October 2020 od 18.10 do 25.10, in sicer na tej povezavi: https://vimeo.com/ondemand/liftoffsesso2020f/.

Ob nakupu vstopnice si lahko ogledate vseh 36 filmov in pridobite tudi možnost glasovanja. Film, ki bo prejel največ glasov, gre v drugi krog. Film živiM/I LIVE, ki ga najdete pod zaporedno št. 14, prikazuje kako bogato in polno je življenje kljub težkemu fizičnemu hendikepu, zato verjamem, da si zasluži, da doseže čim širši krog ljudi. Če še nimate ustvarjenega računa vimeo, ga lahko ustvarite le z nekaj kliki.

Po nakupu vstopnice boste na vaš mail prejeli kodo za glasovanje.

Uživajte ob gledanju filmov in glasujte.

Martina Piskač

Sweden Film Awards, October 2020, živiM - polfinalist.

Na letošnjem 23. Festivalu slovenskega filma ste si med drugim lahko od 6.10 do 11.10.2020 brezplačno na spletni platformi ogledali dokumentarni film živiM.https://www.fsf.si/2020/class/zivim/?wcs_timestamp=1601942400

Film opisuje življenje Martine Piskač od zgodnjega otroštva, najstniška, mladosti in materinstva, vse do zrele dobe, ko je postala ... . Ima spinalno mišično atrofijo. Življenje, ki ga je glede na številne negativne prognoze uspela obrniti sebi v prid, po svojih željah ter ambicijam, v aktivno in enakopravno. Kljub težkemu in napredujočemu fizičnemu hendikepu, zaradi katere je na električnem vozičku, s pomočjo osebne asistence sedaj živi neodvisno. Sama ne more premakniti niti roke, pa vendar živi s polno paro, v pravem pomenu besede. Film živiM podira predsodke, da je življenje skromno in pusto, manj ustvarjalno in razposajeno in dokazuje, da ni meja volji, razumu in hotenju. Prav zaradi hendikepa Martina dobro ve, kako dragoceno je življenje, saj je že večkrat gledala smrti v oči in jo do sedaj vedno pregnala. Na svoje življenje gleda tudi z vidika ironije in samoironije, ki je mnogokrat pogoj, da se prebrodi tudi najtežje trenutke.

Izjava režiserja

V pogovorih z ženo je nastala ideja, da bi o Martini posneli krajši prispevek. Kot krajše sporočilo oz. komentar o njenem bivanju. Brez znanja in brez izkušenj sva eksperimentirala, kako najbolje prepričljivo povedati takšno zgodbo. Po treh letih vztrajanja je nastala pripoved o volji do življenja. Na ta način sva želela razmišljati o medsebojnih odnosih in prenašanju težkih bremen ter o dolžnostih, ki jih imamo drug do drugega.

Dear Martina,

It was a great pleasure to review your creative work, it's been highly appreciated by the jury during the competition for the month of September 2020.
It's been a tough competition and your film scored very well, and in the end, your film reached the semifinals but unfortunately couldn't make it to the final round.


Note: As a Semi-finalist, you can order the Semi-finalist trophy by clicking the link to our website. http://swedenfilmawards.se/get-your-trophy/

Best regards!

Sweden Film Awards

I live

Semi-Finalist

Semi-Finalist

Project has been selected as a semi-finalist in festival.

You can contact Sweden Film Awards by replying to this email or sending an email to Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Share this awesome news with your friends!

Share on TwitterShare on Facebook