V ponedeljek, 8. aprila 2013, je v velikem salonu Državnega zbora potekala okrogla miza z naslovom Sobivanje ustavnih pravic in medijsko poročanje.

Na okroglo mizo, ki jo je vodila generalna sekretarka Državnega zbora Mojca Prelesnik, so povabili strokovnjake s področja prava in medijev. Sodelovali so: dr. Miro Cerar, dr. Franci Grad, Ranka Ivelja, Igor Kršinar, dr. Matej Makarovič, Nataša Pirc Musar, Samo Trtnik in Nina Zidar Klemenčič.

Zahteva za objavo pojasnila Državnega zbora ob objavljenem posnetku Sobivanje ustavnih pravic in medijsko poročanje namenjena Vladimirju Stres

Spoštovani!
Na vaši spletni strani smo zasledili vaš video posnetek z naslovom Sobivanje ustavnih pravic in medijsko poročanje.
Ob koncu objavljenega prispevka Vladimir Stres napačno navaja, da magnetogram pogovora predsednika Državnega zbora glede ustavnih institutov, ki se nanašajo na neposredno demokracijo, ni objavljen oz. dostopen javnosti.
V zvezi s tem prosimo, da obiskovalce vaše spletne strani seznanite z naslednjim pojasnilom Državnega zbora:
"Magnetogram pogovora predsednika Državnega zbora glede ustavnih institutov dostopen javnosti"
Na video posnetku z naslovom Sobivanje ustavnih pravic in medijsko poročanje Vladimir Stres napačno navaja, da magnetogram pogovora predsednika Državnega zbora glede ustavnih institutov, ki se nanašajo na neposredno demokracijo, ki je bil v sredo, 3. 4. 2013 v Državnem zboru, ni objavljen oz. dostopen javnosti.
Magnetogram je dostopen od petka, 5. 4. 2013 v sporočilu za javnost z naslovom Pogovor predsednika Državnega zbora glede ustavnih institutov, ki se nanašajo na neposredno demokracijo.


Magnetogram, ki ga Državni zbor za tovrstne dogodke ni dolžan pripraviti, smo pripravili in objavili takoj, ko je bilo to mogoče.

Služba Državnega zbora za odnose z javnostmi"
Za objavo tega pojasnila se vam lepo zahvaljujemo.
V vednost (in ne za objavo na vašem spletnem mestu) pa vam posredujemo tudi odgovor, ki smo ga na isto temo posredovali Vladimirju Stresu.

Lep pozdrav!

Služba za odnose z javnostmi
Public Relations Office

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži