Članek
Kako konkretno do 3 milijonov Slovencev leta 2030

Kako konkretno do 3 milijonov Slovencev leta 2030

Objavljeno Dec 12, 2021

 

Po vzoru sovjetskih in jugoslovanskih petletk se je neopartija Konkretno vrgla na Zdravkovo trdo glavo v svojo prvo devetletko: do leta 2030 namerava avtohtono prebivalstvo Slovenije razploditi na 3 milijone glav. Je to možno ali je načrt ravno tako neuresničljiv kot za časa izvirnih večletk? In če je možno, kaj je treba postoriti, da bo tudi izpeljano?


Naj mi gospodje in gospodiči oprostijo, a v teh izračunih je število njihovih bingljev povsem nepomembno. Vse, kar nas zanima, je število ustreznih avtohtonih slovenskih maternic. Razpoložljivih maternic z državljanstvom Slovenije je trenutno 989.564. Maternic ustrezne starosti za razplod – 15- 44 let – je na pragu devetletke v naših logih približno 372.466, leta 2030 pa jih bo predvidoma okoli 326.400. Od teh je treba odšteti neplodne, kakršnih je najmanj v starosti 22 let, okoli 7 %, predtem in potem pa kar precej – v starostih 15 in 44 let vsaj 95 %. Po nekoliko zahtevnejšem izračunu nam torej preostane od dobrega četrt milijona maternic zdaj do slabega četrt milijona ob koncu devetletke. Povprečno ima torej stranka Konkretno za izvedbo svojega načrta vsako leto na voljo kakšnih 250.000 maternic.

Koliko časa pa ima na voljo za izvedbo svoje razmnoževalne devetletke? Trenutno je Konkretno polparlamentarna stranka. Zdaj nas čakajo prazniki, nato se bo začel predvolilni boj. Aprilskim volitvam bodo sledila koalicijska pogajanja, tem poletne počitnice, jeseni pa se bo – če bo šlo Zdravku vse po sreči – začelo konkretno delati. Če bodo k zadevi res pristopili konkretno, lahko izdatno povečanje nezaščitenih spolnih odnosov in posledic tovrstnega početja pričakujemo najhitreje v letu 2023.

Maternica udobno donosi in rodi cca. 1 otroka letno. V 8 letih bi Porodna tovarna Slovenija z 250.000 delujočimi stroji za rojevanje brez težav izdelala ne le milijon, ampak kar 2 milijona novih Slovencev – in to vsaj čistega državljanstva, če že ne čiste krvi. A nekaj jih je treba odšteti: spontano splavljenih bi bilo 300.000 (15 %) mrtvorojenih in hitro umrlih pa okoli 13.000. Zaradi nosečniških in porodnih zapletov bi v tem času izgubili tudi 114 maternic, kar pomeni 456 končnih izdelkov manj. Vsaj 35.000 Slovencev se bo odselilo. Večinoma gre za ljudi v plodni dobi. Računamo lahko torej z izgubo 15.000 obratujočih maternic, vključno s 45.000 kosi proizvedenega smrkljovlja, ki bi ga nedvomno vzele s sabo.

Iz takšnih ali drugačnih razlogov bi kljub proizvodnji na najvišjih obratih kalo znašal 18 % oz. 360.000 osebkov. Poleg tega bo brez porodnih zapletov ter še kakšnega covida, ujme ali vojne, večinoma od starosti, v teh 8 letih umrlo vsaj 15 % prebivalcev, torej 300.000. Še vedno pa lahko, če bomo pridni in prizadevni, zaključimo devetletko v duhu pravih komunističnih udarnikov – tako da presežemo konkretne načrte za skoraj tretjino in konec leta 2030 tlačimo rodno grudo v številu 3.300.000 osebkov.

Zdravkov načrt torej ni neizvedljiv. Prehitro smo se mu posmehovali … Res pa bo za izvedbo potreboval izjemno načrtovanje, ki ga s svojimi pajdaši konkretno ni sposoben. Za začetek bi morali graditi kot zmešani, da bi vse te dodatne Slovence nekam pospravili, sicer se lahko zgodi, da pozimi pomrznejo, pa nas bo spet manj. Ker bi veliko zdravnic, vzgojiteljic, učiteljic, prodajalk, natakaric, kuharic, čistilk, novinark, znanstvenic, športnic in pevk v narodnozabavnih ansamblih naslednjih 8 let rojevalo in dojilo, bi jih bilo treba nadomestiti z moškimi. Tudi v gledališčih in na televiziji bi – kot v Shakespearjevih časih – nastopali samo moški (starih žensk tako ali tako že danes ni zraven). Dijakinjam in študentkam bi bilo treba nemudoma prepovedati vstop v izobraževalne ustanove ter jih prvenstveno nameniti izobraževanju dijakov in študentov za vse te ženske in polženske poklice, brez katerih družba ne more delovati. Potrebovali bi izdatne okrepitve na področju ginekologije, porodništva, pediatrije in kopico usposobljenih psihiatrov za mladoletne mamice. Z nujno prepovedjo opravljanja splava in prodaje kontracepcijskih pripomočkov pa konkretna vladna koalicija bržčas ne bi imela večjih težav …

Bi se pa nedvomno znašla v zagati glede uporabe nasilja. Za izvedbo devetletke v predvidenem obsegu je potrebno ogromno državnega in družbenega nasilja. Nasilje pa je dvorezen meč. Mnoge ženske bi jo pred njim popihale v tujino, zraven pa bi šle tudi njihove maternice, partnerji in otroci. Druge bi se uprle, morda celo z orožjem; nujno bi jih bilo treba pobijati in s tem uničiti njihove maternice. Tudi moški bi se upirali. Moški sicer nismo nujni za razplod, a če bi vlada upornike pobijala, ti pa bi se branili s pobijanjem policajev in vojakov, bi bilo Slovencev pač manj.

No, če pobeglih in pobitih ne bi bilo več kot 300.000, bi šlo skozi … Ampak, Zdravko, vseeno konkretno razmisli! Če bodo demografske številke tako sijajno uspele, bodo gospodarske še bolj mogočno zgrmele …

#Kolumne #Gregor-hrovatin