Članek
Smrt janšizmu - svoboda narodu

Smrt janšizmu - svoboda narodu

Objavljeno Nov 02, 2021

To je  današnje Slovenija: Protestniki se pomikajo po ljubljanskih ulicah. Zamaskirani policisti jih stiskajo za ograjo, legitimirajo in globijo posameznike, nekatere odstranjujejo iz ulic, trpajo jih v policijska vozila. Množice se ne umirjajo, stopnjuje se jeza in hujše nasilje je tik pred izbruhom. V zrak poletijo granitne kocke, petarde, predmeti … Neupoštevanje ukazov … Topovi zopet brizgajo vodo in pršijo plinske bombe. Na ulicah ni miru. Protestniki glasno kričijo: Lopovi, lopovi! Dol z vlado! Janša lopov! Na transparentih so izpisane jasne zahteve: Stop diktaturi! Oblast ljudstvu! Volitve zdaj! Smrt janšizmu, svoboda narodu.



To je slika, ki se v zadnjem času vrti na svetovnih medijih. Nekoč mirna in varna Slovenija vre. Dogajajo se protesti ljudstva. Državljani so razdvojeni in nezadovoljni. Janševa vlada je poteptala vse demokratične standarde. V politiko vodenje države vpleta fašistične metode, ljudem jemljejo osebno svobodo in odločanje pri pomembnih odločitvah, kar zagotavlja Ustava. Nekoč svobodno ljudstvo se je znašlo v okovih janšizma, nekakšnem političnem sistemu, ki ne upošteva prava in vseh temeljnih zakonov, ki so sestavni del zdrave demokratične družbe.

 

Janša na svojih twitih arogantno sporoča svoje blodnje in s tem kreira slab mednarodni ugled Sloveniji, jemlje  ji kredibilnost in krniti sliko razvijajoče države. Pri teh norostih ima v vladi kar nekaj podrepnikov, ki mu sledijo in delajo zgago. V vladni palači in posameznih ministrstvih so zaposleni ljudje, ki bi v zdravi demokratični družbi morali biti za rešetkami.

 

Organi pregona so omagali pred janšizmom. Nekoč Ljudska milica je postala osovražena in zamaskirana drhal, ki jo vodijo šefi brez lastne hrbtenice. Svoje delo opravljajo pod taktirko ministra, ki je podaljšana roka šefa vlade.

 

Danes še vedno smrdi po gnoju in izvirnem grehu … Res pa je, da se dogaja neurje, prepleteno z množico, jasno mislijo, z zahtevami in obtožbami … Prišel bo rdeči dan, ki ga potrebujemo za začetek. Takrat se bodo v neurju kotile rdeče besede demokracije. V krogu granitnih kock in v vrstah ščitov bo na preizkusu človek, s poštenimi očmi jutra in s polno košaro nageljnov.

 

Resnica je, da se dogaja ulica in leteče granitne kocke. Vse to niso huliganske igrice, razposajene igre kolesarjev in zahteve bolnikov. Gospodje, to je resen upor ljudstva, to je skoraj revolucija, saj vendar ljudstvo zahteva spremembo političnega sistema. Če ne boste sodelovali, in če boste še bolj nasilni, bo prišlo do našega nasilja.

 

Družba je bolna in potrebuje zdravilo – ljudstvo z zdravo pametjo in novo vlado. Rešitev so takojšnje volitve. Izvoliti moramo nov parlament, takšen, ki bo znal vladati in zadovoljiti ljudstvo, ki bo zakoličilo nove temelje v smislu parole: SMRT JANŠIZMU –  SVOBODA NARODU.

 

 

 

 

 

#Kolumne #Lojze-podobnik