Članek
Trump je car

Trump je car

Objavljeno Jan 12, 2020

 

 

 

Ni ga čez Trumpa. On je gospodar sveta. Na glavnem trgu glavnega mesta lahko ustreli človeka in se mu ne bo nič zgodilo. Morda ga celo bo, da dokaže, da je temu res tako. Po možnosti kakšnega črnca, Mehičana ali žensko. No, žensko lahko predtem na glavnem trgu glavnega mesta posili – če je lepa, seveda. Če je grda, bi jo najbrž raje samo ustrelil …

 


Trump je res izvrsten človek – utelešenje sanj malega človeka. Denar ga ni prav nič pokvaril – natanko tak je, kot bi bil, če bi bil zadnji bednik v ZDA (govorimo o belih bednikih; pobarvani in bednice ne štejejo). In če bi zadnjega bednika v ZDA sneli izpred telefona, na katerem pravkar besno tvita, in ga vtaknili v ovalno pisarno, bi nemudoma postal natanko tak predsednik kot Trump.

 

Pametnjakoviči, kot sem sam, se neprestano sprašujemo, kaj je na njem tako privlačnega, če se nam zdi tako vsestransko neprivlačen. A mi nimamo pojma. Resnični bedniki smo mi, ki sanjarimo o svetu, v katerem nihče ne bi mogel nekaznovano na glavnem trgu glavnega mesta ustreliti človeka. Najbolj pusti med nami sanjarimo celo o svetu, kjer nihče ne bi mogel streljati, ker ne bi bilo orožja.

 

Kakšen dolgčas! Vsi enakopravni – vsi nesvobodni … Nihče ne strelja, nihče se ne tepe, nihče ne posiljuje, trpinči, ustrahuje in ponižuje. Vsepovsod se naseljujejo tujci s svojimi jeziki in navadami, in nihče nič – kot da je to naravno stanje. Tvoj šef je Indijanec, direktor Arabec, župan je peder, senator komunist, predsednik pa ženska. Kdo bi hotel živeti v takšnem svetu? To je hujše kot nočna mora! Zakaj bi bednik ostal bednik samo zato, ker je nesposoben, len, sebičen, neumen, nevzgojen in hudoben?

 

Ni mu treba! Trump je dokaz, da lahko postane kralj sveta. V Trumpovi senci lahko tudi on nekaznovano ustreli pobarvanca in posili priseljenko – morda ne sredi glavnega trga glavnega mesta, vsekakor pa v zakotni ulici zakotnega mesta ali v varnem zakotju doma. Če bo Trump vladal še enkrat – in potem še naprej do smrti –, bo lahko on, če bo to želel, pobarvance streljal z brzostrelko, pobarvanke serijsko posiljeval, oboje počasi in z užitkom trpinčil ali vsaj ustrahoval in poniževal – in to na glavnih ulicah. Žena mu bo vedno na voljo, sosedova hči pa, ko ga bo popadlo. Sosed ne bo imel nič proti, ker bo medtem natepaval njegovo, če je ne bo ravno on sam. Pobarvanci bodo opravljali težka in umazana dela, ženske bodo skrbele za dom, on pa bo njihov šef, podrejen izključno bolj bogatim, domiselnim in krutim belim moškim. Red, kjer vsakdo ve, kje mu je mesto!

 

Kako veličastno! Kako osvobajajoče! Kdo ne bi želel živeti v takšnem svetu? Nobene sanje niso tako sanjske kot takšna resničnost, kakršno bednikom omogočajo pravi trinogi. In ta resničnost je pod Trumpom na dosegu roke – samo te presnete demokracije se mora znebiti!

 

One Country, one Nation, one Leader!

#Kolumne #Gregor-hrovatin