Članek
1. Miniature iz vsakodnevnih informacij v časopisih in televizijah na slovenskem v dnevih od 07. do 21. julija 2019

1. Miniature iz vsakodnevnih informacij v časopisih in televizijah na slovenskem v dnevih od 07. do 21. julija 2019

Objavljeno Jul 22, 2019

{facebook http://za-misli.si/images/mgerdej.jpg}

Gledal in poslušal sem na katoliški televiziji eksodus nekega doktorja Petra Nastrana – tako sem si zapisal, če ni,  naj mi oprosti – (sreda dne 17. 07. 2019 od okoli 19. ure po sončnem času naprej tja do nekje 19.45),  in sem poskušal razumeti, kaj hoče povedati. Pa nisem uspel, da bi vedel, za kaj gre. Še največ je v njegovem govoru šlo za njegov egoizem. Oprostite, res! Tudi on, kakor mnogi župniki ali fajmoštri ali kakor se sami bedasto imenujejo, da so dušni pastirji in celo duhovniki – Bog jim odpusti njihovo domišljavost – je govoril tako zmešano in joj, ne le čudno, da človek, ki hoče zvedeti kaj dobrega in resnega od teh »pastirjev«, da bi mi povedali kaj novega o Jezusu, resnično nič ne zve. Vsi navajajo samo neke papeže, kaj da si oni mislijo, a nihče ne pove ničesar o resničnih stiskah in pričakovanjih ljudi. Besedilo, ki ga je podajal, je bilo tako pomešano, da na koncu nisem vedel, za kaj gre in o čem je možakar želel kaj povedati.


In to se mi dogaja ne le pri tem Nastranu, ampak pri vseh nastranih, ki si domišljajo, da govorijo o Jezusu in celo Bogu, ki je naš nebeški Oče. Takih nastranov lahko najdete vsak dan oziroma vsako nedeljo v vaših farah: nekaj govorijo, pa ne vejo kaj! Resnično, ljudje, ki še kaj mislite, pomislite, kaj govorijo in kako vse skupaj zmešajo! Pač! A se na koncu zdi, da govorijo samo o sebi in o neki cerkvi, ki je je vedno manj in ki je, takšne kot naj bi jo bil ustavil Jezus Kristus, ni in je tudi ne bo. To je zgolj cerkev, ki sloni na zlatu in privilegijih, na prodaji orožja in mamil… Ne glede na to, da so si krivično zapisali, da je ne bo nihče uničil. Kaj, uničuje se sama. In se je že davno uničila, ker je to sedaj samo cerkev jezuitov in zlata! A da še je, je to stvar samo zaradi bogastva, podkupovanja, trgovine orožja in mamil, privilegijev in lažnega zavajanja, češ, da jih je ustanovil Jezus. To slišimo na žalost iz vsake pridige nastranov, ki jih ima rimokatoliška cerkev ogromno in povsod…

Take cerkve pa res ni ustanovil Jezus, ker so ga že doslej milijardno krat izdali.

Seveda, ovčice, ki so večinoma ženske in ki ne razmišljajo resno o Jezusu in hodijo v cerkve po ne vem kaj, takšne pa te »pridigarje« že podpirajo. A če jih vprašaš, ne vedo ne čemu in ne zakaj! In na podlagi njihovih čvekarij, se dušni pastirji mogočijo med nami. Kljub temu, da čvekajo blesarije. Bog naj vam da dobro prevaranti! A to ni pravi Bog, ampak le vaš satanski. Pač!

Mimogrede pač omenim, da tale katoliška televizija eksodus kar naprej prenaša in oddaja radio Vatikan, prenaša oddaje jezuitov in frančiškanov in podobno. No, saj vemo zakaj. No, in prenaša naše nekdanje izključene ali eks škofe kot je na primer Stres, ki je med drugim opetnajstil ljudi, ki so dali svoje premoženje Rkc, a sedaj čvekari o tem, kaj je človek na zemlji in blesarije o bogu, pa se mu niti ne sanja o tem, ker je vse zavozil…♦

 

Neki Janez Vodičar sedaj po skoraj 2000 letih piše v Družini: Če bi Pilat sledil resnici. No, če bi prav slovensko znal, bi bil zapisal: Če bi bil Pilat sledil resnici. A kaj, ko je vprašanje skoraj 2000 prepozno in zato nezanimivo. Pa kaj bi naj bil Pilat sledil resnici? Hecno. Na podlagi tega se potem vpraša: Kakšne so posledice, če se izognemo resnici in jo zasmehujemo. Da gre za cinično vprašanje sodnika Pilata (od kdaj pa naj bi bil sodnik?) obtoženemu Jezusu, piše Vodičar naprej. A Vodičar spet piše: »A Pilat ni sledil resnici, ampak se je zatekel v filozofiranje o resnici.  Simbolno umivanje rok se je že prej opravičilo v dvomu v kakršnokoli resnico. In če ni resnice, ni odgovornosti, vsaj tako si razlaga Pilat«. Pa še malo naprej spet piše: »Resnica osvobaja le, če iz nje živimo in je ne uporabljamo za metanje polen pod noge niti za umivanje lastnih rok«. Res globokoumno povedano. Kdo od pametnih ljudi pa naj bi uporabljal resnico za metanje polen? Res duhamorno, da ne rečem hinavsko rečeno in zlonamerno!

A kaj, ko bi se bil Janez Vodičar raje vprašal o pravi resnici. Ne le malo prej, ko naj bi bil Pilat, ki ni sledil resnici in je rekel: »Kaj je resnica?«, če bi bil Vodičar malo bolj svesten o tem, kaj je Jezus pred tem rekel, zakaj je rojen, ko je celo zanikal, da je kralj, kar rimo katoliški teologi Jezusa še danes zmerjajo, da je kralj! A Jezus pravi nekaj drugega, kar je Vodičar preslišal:

 

»Ti praviš (pravi Jezus Pilatu), da sem kralj.

Zato sem rojen

in zato sem prišel na svet,

da pričujem za resnico.

Kdor je iz resnice, posluša moj glas« /Jn 18, 37/.

 

In če bi bil Vodičar resnicoljuben, bi poskusil najti še eno večjo resnico, kakor jo malenkostno meče Pilatu.

Zakaj pa je prišel Jezus do Pilata, ki je bil Rimljan? Zato, ker so ga najprej obsodili Judje – farizeji in veliki duhovniki – in ga hinavsko poslali Pilatu,misleč, da si si umili roke pri tem.

A dejansko so judovski voditelji sklenili, da mora Jezus umreti.

A si Janez Vodičar res nič ne prebere, kar je zapisano v Janezovem evangeliju in tvezi nekaj na pamet? Kaj je tak kot ostali katoliki, da obsodijo Pilata, da je obsodil Jezusa na smrt, kot so zapisali na prvo postajo križevega pota, da je Pilat obsodil Jezusa na smrt? Če bi (bil) Vodičar sledil resnici bolj kot Pilat, tega ne bi mogel nikoli zapisati!

Čudno, da Vodičar ne ve, da je Jezusa obsodil na smrt judovski veliki duhovnik Kajfa. To, da so potem Jezusa izročili Pilatu, je zgolj največja hinavščina in šolski primer hinavščine, kako hinavski so (bili) Judje.

Torej, kdo je prvi obsodil Jezusa na smrt? Poglejmo si poročilo iz Janezovega evangelija (primerjaj Jn 11, 47-57): Potem, ko je Jezus obudil Marijinega brata Lazarja, ki je že četrti dan bil mrtev in je dehnel, je veliko Judov, ki so prišli k Mariji in videli, kaj je Jezus storil, začelo verovati vanj. Nekateri izmed njih so odšli k farizejem in jim povedali, kaj je (Jezus) storil. A veliki duhovniki in farizeji so sklicali posvet in dejali: »Kaj naj storimo, ker dela ta človek veliko znamenj. Če ga pustimo tako delati, bodo vsi verovali vanj. Prišli bodo Rimljani in nam vzeli oblast nad templjem in narodom«. Eden izmed njih, Kajfa, ki je bil tisto leto veliki duhovnik, jim je rekel: »Vi nič ne veste in ne pomislite. Za vas je bolje, da en človek umrje za ljudstvo in da ne propade ves narod. Tega pa ni rekel sam od sebe, ampak je kot veliki duhovnik tistega leta prerokoval, da mora Jezus umreti za narod; pa ne samo za narod, temveč tudi zato, da bi zbral razkropljene božje otroke. Od tega dne je bilo sklenjeno, da ga usmrtijo (primerjaj Jn, 11, 45-53). Torej je je jasno razvidno, da je Jud in judovski velik duhovnik Kajfa obsodil Jezusa na smrt, zato so katoliki veliki lažnivci, ko so na križev pot napisali in še vedno trdijo, da je Pilat obsodil Jezusa na smrt.

Ha, torej Janez Vodičar, a si sledil resnici bolj kot Pilat? Prav gotovo ne, saj ne bi bil obsodil Pilata, da ni sledil resnici, ampak judovskega velikega duhovnika Kajfo,ki se je resnici hinavsko izognil.

No, Jezus je potem odšel v Efraim, nekam blizu puščave, kjer je bil do velike noči tam s svojimi učenci. A za veliko noč je prišel v Jeruzalem, kjer ga je njegov učenec Juda izdal kajfežom. Vojaki, poveljniki in judovski stražarji so Jezusa zgrabili in zvezali. In v procesu proti Jezusu ga je eden izmed služabnikov udaril po licu. Mučili so ga in se iz njega norčevali. Šele nato so ga poslali k Pilatu… Ta je pač kot rimski upravljalec naredil, kar so mu farizeji in veliki duhovniki rekli in zahtevali!

In tako te tudi jaz vprašam J. Vodičar: Kakšne so posledice, če se izognemo resnici in jo zasmehujemo, tako kot ti? Kdo se bolj izogiba resnici: ali Pilat ali Vodičar? Pa še to: čudno, da si Družina kot naj bi bila verski tisk, privošči takšne ateistične članke…♦

 

In tu nadaljujem s člankom v Družini (21. 07. 2019), kjer ljubljanski nadškof Zore odgovarja na raziskavo o zaupanju Slovencev v poklice, kjer naj bi mu neki David (nomina sunt odiosa – imena so pač izmišljena) pisal o tem, da po raziskavi najmanj zaupanja uživata poklica politika in duhovnika.

O politikih pač ne dvomim, ker nas ne vodi domača tolpa, ampak tuja. A pri tako imenovanih duhovnikih, mi je najprej prišlo na misel to, kar piše Janez Vodičar v eni prejšnjih številk Družine, da Pilat ni sledil resnici…

Čeprav daje izmišljene in neprave sklepe, se pa to, da Zore ne sledi resnici, nadaljuje prav tu in kristalno jasno razbere. Pravi, da je raziskava posledica nepravilnega poročanja medijev (no, drugi vatikanski koncil medije pravilno  imenuje javna občila, na kar so katoliki, kako kaj prav imenovati, tam od šestdesetih let prejšnjega stoletja, ko je Janez XXIII. sklical ta koncil do dandanes, povsem pozabili; pač nič čudnega). Mar ne? Kdo pa sestavlja raziskave? A javna občila ali po vaše mediji? Za lase privlečeno! In da so tako negativno odgovorili o duhovnikih ali dušnih pastirjih, pač ni vzrok v javnih občilih (medijih), ampak v prevaranju vodstva katoliške cerkve, ki eno uči, drugo pa dela! Kdo je nategnil mnogo malih delničarjev, še posebej tistih iz Dolenjske, ki so najbolj zaupali Rkc, kjer da bodo varno in pravično(!) naložili svoj denar, a danes nimajo ničesar? Kdo je pobiral certifikate, tudi za mariborski škofijski Andreanum, da o kaki Pokljuki ne govorim, kjer sedaj (nad)škofija prodaja poslovne prostore, a noben (nad) škof pa se doslej ni niti malo zahvalil ubogim vdovam in malim delničarjem, ko so škofijam in nadškofijam tam v devetdesetih letih dajali denar kot uboge vdove in delničarji, ki so cerkvi zaupali, a so jim vse pobrali, da ne rečem grdo nategnili? Kam je odšla Krekova banka? Kam je odšel denar? Tega nadškof Zore pač ne pove! Ali se je tako kot Pilat izognil resnici in ji (noče?) slediti? Kaj Zore ni del tistega, za kar je bil Jezus rojen: Zato sem rojen in zato sem prišel na svet, da pričujem za resnico. Kdor je iz resnice, posluša moj glas. Kaj, nič od tega? Čemu pa je sploh nadškof, če ne sledi Jezusu?

Pravi, da naj ne kritiziramo, ampak molimo za duhovnike. To vsekakor. A glej, saj so mnogi duhovniki zbirali obveznice in jih pošiljali (nad)škofom. A o tem pa nič? Samo, da naj molimo? Zakaj metati katoliški greh pod preprogo in se sprenevedati, če pa je Rkc ogoljufala toliko poštenih ljudi! Ali ste nadškofje tako grdi do ljudi, ki vas podpirajo, da jim ne znate povedati resnice in jim ne izreči čisto preprosto besedo hvala za ogromne denarje, ki ste jih dobili in jih še danes dobivate? Zares lažnivo in proti Jezusovo!! Človek, ki želi biti v polnosti z Očetom Bogom in z njegovim sinom Jezusom, je zaradi takih izjav zaprepaščen, da ne rečem še kaj hujšega.

In veliko, veliko vernikov tudi. Še bolj pa tistih, ki ljubijo Boga Očeta…

Zato je tako malo zaupanja v tako imenovane duhovnike… a na žalost to bolj velja za vrh slovenske katoliške cerkve in ne za posamezne duhovnike, ki so pa itak zgolj v službi nadškofov, katerim pošiljajo denar, pač! Sedanji (nasd)škofi in nekdanju eks (nad)škofi so krivi za iznakaženo podobo katoliške cerkve in nihče drug, duhovniki pa tudi, ker so pomagali. Zato tako pritlehno vaše mesto! Saj vi res lahko vprašujete ljudi tam okoli župnišč, kako da vas spoštujejo, a ti so v veliki manjšini, a kaj pa ljudje dejansko mislijo, je pa druga resnica. In ta je tam, da ne spoštujejo ne politikov ne duhovnikov. Nalijte si že enkrat čistega vina in delajte pošteno, ne pa hinavsko!!

Gospodje, kakor se tako radi imenujete, sledite resnici vašega šefa Jezusa in pravega gospoda Boga Očeta in ne njegovega nasprotnika – satana. Kaj in kdo torej ste in za koga torej delate? ♦

 

 

#Kolumne #Marijan-gerdej