Članek
Samooskrbna moč Slovenije

Samooskrbna moč Slovenije

Objavljeno Feb 24, 2017

{youtube Pu-iATzVRdg}

Posnetek: Mirjana Brelih

Drugi pogovorni večer iz cikla Pobeg v raj je Carmen L.Oven gostila Naro Petroviča in dr. Jožeta Podgorška. Tema je bila samooskrba in že na začetku slišimo kako nestabilna je naša preskrba s hrano, če smo uvozno odvisni. Medtem ko v imenu nacionalne varnosti postavljamo ograje, smo oskrbo s hrano  zlahka prepustili tujim korporacijam.
Veliko je sistemskih napak na katerih je potrebno delati, da sploh lahko omogočimo samooskrbnost na takšni ravni kot jo potrebujemo, pravi Nara Petrovič, ki sedanjo situacijo in možne rešitve osvetli iz različnih zornih kotov.
Dr. Jože Podgoršek pa opozarja, da imamo zelo neetično tržno situacijo v verigi preskrbe s hrano, ter da imajo nekateri deležniki absolutno premoč proti vsem ostalim dobaviteljem. Svojo premoč izkoriščajo na način, da uveljavljajo nepostene prakse in nedovoljena ravnanja.
Ljudje sami lahko ukrepamo, se povezujemo, spreminjamo svoje nakupovalne navade in svoj odnos. Imamo bogato tradicijo in naravne danosti ter veliko samooskrbno moč.
V sredo 1.3.2017  bo Carmen v klubu Cankarjevega doma gostila Ksenijo Malio Leban in dr. Gregorja Žvelca. Tema pogovora bo tolstojanstvo - zagovarjanje ljubezni in dobrega do vseh ljudi. Če želite preživeti zagotovo zelo zanimiv večer, pridite.


#Nadrejena-rss #Subkultura