Članek
Podpora stavkajočim v mariborskem Društvu slepih in slabovidnih

Podpora stavkajočim v mariborskem Društvu slepih in slabovidnih

Objavljeno Feb 08, 2016

Ob gladovni stavki dveh članov društva smo se dolžni javno oglasiti, saj je prav »pometanje pod preprogo« ena od strategij, da praviloma zmagajo tisti najbolj pokvarjeni. Že dolgo smo seznanjenji z dogajanji v Mariboru; samovoljo, obtožbami o nezakonitem ravnanju, očitanimi manipulacijami in osebnega okoriščanja predsednice Ivanke Kotnik.


Do sedaj se nam ni zdelo primerno spuščati v interne zadeve društva, a gladovna stavka, ni nekaj kar človek stori iz dolgočasja. Tudi sami smo se v obupu poslužili te metode zbujanja pozornosti strokovne javnosti, politike, pristojnih institucij ter seveda medijev. Tako kot so poskušali člani mariborskega društva za pomoč prositi medije, pričakovali nadzor s strani sofinancerja FIHO ter Zveze slepih in slabovidnih Slovenije. Pa nič, kogar ne tangira, ne reagira!

Ivanka Kotnik je bila dve leti zaposlena na našem društvu in celo ustanovila YHD- Severovzhodne regije; prepričani smo bili, da smo ji dali priložnost za zaposlitev in širjenje naše dobre prakse neodvisnega življenja v tej regiji. Izrabila je naše zaupanje, a na srečo, smo jo še pravi čas spregledali in ukrepali. Kljub temu, da je s seboj odnesla tudi ves naš »know how« ga očitno ni znala ali ni bila sposobna uporabljati.

Pozivamo vse pristojne institucije nadzora, da reagirajo.

 

Za YHD

 

strokovna vodja programa

Elena Pečarič

 

Predsednik

Emil Bohinc

 

#Nadrejena-rss #Subkultura