Članek
Prošnja zakonodajni veji oblasti, Martina Piskač

Prošnja zakonodajni veji oblasti, Martina Piskač

Objavljeno Dec 03, 2015

Spoštovane poslanke in poslanci!

Obljuba dela dolg in jesen je že tu, ker pa ne bi radi čakali do jeseni našega življenja, vas vljudno pozivamo h konkretnim dejanjem. Ob 3. decembru, mednarodnem dnevu hendikepiranih, vas vljudno prosim, da nam izpolnite veliko željo in človekovo pravico; pravico do osebne asistence. Zato trkamo na vašo vest, zavest in odgovornost, da izpolnite naša dolgoletna prizadevanja in hrepenenja po uzakonitvi pravice do osebne asistence, kakor veleva ZN Konvencija o pravicah invalidov, podpisana s strani Slovenije 2008.


Prosimo vas, da v proceduro vložite predlog Zakona o osebni asistenci, ki smo vam ga na pomlad predstavili. Pošiljamo vam nekoliko prenovljeni MDI predlog Zakona o osebni asistenci.

Brez velikih odstopanj, ste ga v vseh poslanskih skupinah pozdravili ter nam zagotavljali, da nimate zadržkov, da ga ne bi z veseljem podprli. Zatorej verjamemo, da ne more biti nobenih sprejemljivih politično-ideoloških ali finančno-ekonomskih razlogov, ki bi lahko opravičevali zanikanje danih zavez.

Sedaj je napočil ravno pravi čas, pa tudi zadnji čas je že, da se izkažete in dokažete z dejanji, ne le v besedah in neskončnih obljubah, ki se predstavljajo v nedogled. V zadostnem številu najprej vložite, na to pa tudi skozi razpravo dopolnite ter končno sprejmite ta tako težko pričakovani in trdo izborjeni zakon. Zakon bi moral stopiti v veljavo 1.1.2017; do takrat bodo žal številni še morali počakati, mi priviligirani, ki to storitev že koristimo pa bomo dali prav vse od sebe, da ne bodo čakali niti dneva dlje!

V pričakovanju vaših dejanj,

vas lepo pozdravljam.

 

Martina Piskač

 

#Kolumne #Ostali-avtorji