Članek
Zakaj so sintetizirani kanabinoidi iz konoplje lahko nevarni?

Zakaj so sintetizirani kanabinoidi iz konoplje lahko nevarni?

Objavljeno Oct 03, 2015

{youtube 1TITy6uQtf8}

Pripravila: Mirjana Brelih

Sintetika ne sodi v biološki sistem, pravi dr. Hornby, ki v prispevku tudi razloži, zakaj so sintetizirani kanabinoidi iz konoplje lahko tudi zelo nevarni. Dokazano je, da sintetizirani kanabinoidi iz konoplje niso tako učinkoviti kot zdravila iz naravne konoplje. Le ta namreč deluje v sinergiji vseh kanabinoidov in drugih substanc in zato tudi nima takšnih stranskih učinkov kot sintetizirana zdravila iz konoplje.
Tudi industrijska konoplja ne more doživeti pravega razcveta, saj je regulirana na vse možne načine. Dr. Hornby pravi, da bi morali regulirati nekaj kar lahko škoduje, ne pa nekaj tako koristnega kot je industrijska konoplja. Državljani plačujemo nesmislene razprave v parlamentu koliko naj bo dovoljena vsebnost THC-ja v industrijski konoplji. Dr. Hornby razloži, da vsebnost THC-ja v industrijski konoplji nikoli ne bo presegla 1%, preprosto zato, ker genetika tega ne dovoljuje.
Paul Hornby je diplomiral iz zoologije, je magister biokemije in doktoriral pa je na področju človeške patologije. Je ustanovitelj in predsednik laboratorija, ki analizira kemično sestavo zeliščnih pripravkov, ter avtor številnih študij in člankov v zvezi s konopljo.

Zaradi tehničnih težav smo posneli samo del predavanja, ki sig a lahko ogledate TUKAJ.


#Nadrejena-rss #Subkultura