Članek
Brez Krivica

Brez Krivica

Objavljeno Jul 02, 2015

Ustavite se: Nekateri se res ne znajo ustaviti. Med temi je zanesljivo g. Krivic. Pa ni edini. Nekateri se pojavljajo kar naprej, zato prosim urednike, da tiste, ki se pojavljajo več kot dvakrat na mesec, da jih ne objavljajo. Menim, da lahko pisec z dvakratnim obveščanjem javnosti pove, kar mu leži na duši. Zavedati se mora, da nenehno pojavljanje utruja bralce in da se lahko zgodi, da bodo le ti nehali brati časopise. Predlagam, da uredništvo časopisa za take pisce, kot je g. Krivic naredi posebno rubriko, nekakšen podlistek, v katerem bodo lahko pisali svoje komentarje v nedogled. Z njim in njemu podobnimi pisci naj polemizirajo tisti, ki to želijo, nas pa naj ne utrujajo. Jaz bi bral časopis brez g. Krivica.


Poneumljanje: Ne vem, ali smo vsi mi neumni ali nas nekdo želi poneumljati. Pri tem mislim na g. Krivica. Menda ni on edini, ki se spozna na pravo in edini, ki ščiti zakonitosti v državi. Z njegovim nenehnim oglašanjem v medijih in prepričevanjem, da ima on prav, razburja večina bralcev. S svojim pisanjem dobesedno ustrahuje tiste, ki bi radi povedali svoje mnenje. Gospodu Krivicu predlagam, da naj o posameznih vprašanjih organizira tribune, kjer bo lahko z enako mislečimi razpravljal. Očitno je, da pozablja, da so v tej državi organi, ki po svojih pristojnostih, vesti in znanju odločajo o pravnih zadevah, zato je sila nehigienično, da po časopisih ustrahuje in izvaja pritisk na tiste, ki bodo šele odločali. Mar nimamo tudi drugi svojega mnenja? Ocenjujem, da se je treba bati takšnih Krivicev, ki menijo, da veliko »vedo« in ki podcenjuje ter žalijo ljudi.

Kaj in koga lovite: V bivši, nam skupni državi, je bil trener državne nogometne reprezentance Ante Mladinić, ki so ob neki priložnosti novinarji vprašali, kaj trenutno počnejo igralci. Odgovoril jim je, da le ti LOVIJO STIK Z LASTNO IGRO. Zaradi take nejasne izjave so ga novinarji toliko časa obdelovali, da je odstopil. Nekako tako se obnaša g. Krivic. Tudi on LOVI STIK S SVOJIM PISANJEM. Razlika je, da mu tega nihče ne pove in da ne želi še odstopiti. Lepo ga prosimo, da naj se neha oglašati. Vsakemu normalnemu človeku je jasno, ko mu enkrat poveš, da ga imaš dovolj – G. Krivic pa tega očitno ne razume. Mar ni to žalostno? Očitno ni nikogar, ki bi mu povedal, da naj neha objavljati ponavljajoče se prispevke: malo zavite, obdelane, dodelane in visoko (na)učene. Uredniki, obvarujte nas!

Strah nas je vsevedežev: Bojmo se tistih, ki vse vedo. Tako tudi našega g. Krivica, ki nas nenehno prepričuje, kako ima prav in da je on borec za zakonitosti. Ne zaveda pa se, da se največkrat preveč spušča v podrobnosti, kar povzroča, DA ZAJEC UIDE, ČEPRAV MEDVEDJE LOMASTIJO. Menim, da naj g. Krivic neha pisati PONAVLJAJOČE SE RESNICE, in da je že skrajni čas, da začne brati svoje prispevke. Pri pisanju ne sme biti glavni moto samo medijska popularnost. Morda pa mu je to všeč, ali pa se mu zdi fino, ko ga objavljajo?

Ukinimo pravne fakultete: Glede na to, da se g. Krivic oglaša na vsa pravna vprašanja in ima drugačna mnenja o pravni stroki, ki je legitimna in uradno priznana, bi bilo najbolj logično, da se ukinejo vse izobraževalne institucije, ki učijo in izobražujejo študente o pravu. Seveda pa bi se bilo treba o tem posvetovati z g. Krivicem. Z ukinitvijo tovrstnih šol bi država prihranila nekaj denarja, ki ga nujno potrebuje za obubožano gospodarstvo, bralci medijev pa bi lahko v miru spremljali njihove vsebine.

 

Društvo SRP: za Lojze Podobnik

#Kolumne #Lojze-podobnik