Članek
Dr. Suzanne A. Sisley o konoplji: gora očitnih dokazov ne more biti zanikana

Dr. Suzanne A. Sisley o konoplji: gora očitnih dokazov ne more biti zanikana

Objavljeno Jun 27, 2015

{youtube VNHJ5qT3b1g}

Posnetek: Mirjana brelih

Tokrat objavljamo kaj dr. Sisley sporoča slovenski vladi in stroki glede konoplje. Suzanne A. Sisley je psihiatrinja in docentka Medicinske fakultete na Univerzi v Arizoni. Poznana je predvsem zaradi raziskav o potencialih uporabe konoplje v medicini. Dr. Sisley je obiskala Slovenijo na povabilo društva ONEJ in je imela predavanja na konferenci Demistifikacija konoplje, letošnja tema je bila konoplja v zdravstvu.

Poziva vlado in zdravnike naj zagotovijo bolnikom varen in zakonit dostop do laboratorijsko testirane konoplje. Pravi, če bi bilo vladi res mar za ljudi, bi vzpodbujali raziskave, da bi še bolje razumeli delovanje konoplje, ki ima ogromen terapevtski potencial. Žal pa se slovenski politiki in strokovnjaki ne udeležujejo niti organiziranih in zelo kvalitetnih izobraževanj, kjer so imeli priloznost informirati se od vrhunskih strokovnjakov z mnogo izkušenj na tem področju.

Predavanje dr. Sisley - Medicinska uporaba konoplje za zdravljenje bolnikov z odpornimi oblikami post-travmaticne stresne motnje (PTSM)


#Nadrejena-rss #Subkultura