Članek
Antropozofska medicina

Antropozofska medicina

Objavljeno May 18, 2015

{youtube JF49qMh4jGM}

Posnetek: Mirjana Brelih

Antropozofska medicina ni alternativna, ampak komplementarna medicina, ki priznava uradno medicino in gradi na znanstvenih temeljih.
Antropozofska medicina je zdravilska metoda, ki jo je v začetku 20. stoletja utemeljil avstrijski filozof Rudolf Steiner, skupaj z zdravnico Ito Wegman.
Človeka obravnava v njegovi celoti kot telo, življenje, dušo in duha ter ima zdravilne pripravke za vse te plasti človeka. Trdi da klasična medicina ne zajema človeka v vsej njegovi polnosti, ker se življenja, čustev, misli ne da meriti ali tehtati. Filozofija antropozofske medicine je, da išče podobnost v naravi in pri človeku, s tem pa sklepa tudi na zdravilne učinke teh podobnih snovi. Po SSKJ je antropozofija filozofski nauk, po katerem je človek sam sposoben priti do spoznanja. Pravila antropozofske medicine zahtevajo, da imajo vsi njihovi terapevti končano tudi konvencionalno medicinsko fakulteto.
V Sloveniji je antropozofska medicina še v povojih, možno pa se je že posvetovati z antropozofskim zdravnikon v VITA centu v Naklem.


#Nadrejena-rss #Video-svet #Predavanja