Članek
Koalicija veleizdajalcev?

Koalicija veleizdajalcev?

Objavljeno Oct 13, 2014

V kolumni z naslovom Koalicija nejevoljnih sem razmišljala o tem, kako se je Slovenija čez noč znašla v vojni, na t. i. seznamu voljnih in o dejstvu, da je bila to še ena zunanjepolitična blamaža, ki so si jo privoščili naši politiki (seveda pred dogodki povezanimi z nesojeno komisarko Alenko Bratušek). Očitno smo s svojimi sklepanji pritegnili pozornost bralca in očitno tudi poznavalca, ki je podal zanimiv komentar in povezavo na dokument o prijavi na KPK za veleizdajo Republike Slovenije g. Karla Erjavca, Alenke Bratušek in sebe, v vlogi lobista za zaščito obrambnih interesov RS; uradno od 28.3.2012 pa vse do 27.9.2014; s pisnim odstopom Predsedniku Republike Slovenije.

Zapisnik o Sprejemu Prijave, Boris Matić by Elena Pečarič


Gospod Boris Kaludjerski Matić naj ne bi vedel, da sta Erjavec in Bratuškova vojne obljube oz. zaveze do NATO, dejansko vezala na zunanje posojilo. Kot pravi g. Matić: “Prodala sta Republiko Slovenijo v vojno”. Ker tega ni uspel preprečiti, je na seznam izdajalcev slovenskega naroda, dal tudi sebe. Mag. Alenka Bratušek kot takratna predsednica vlade in Karel Erjavec kot takratni in tudi sedanji zunanji minister, naj bi vezala NATO glas v NATO članstvu 28 držav, za glas v korist ameriške zunanje diplomacije. In tako v imenu (ter na račun in v škodo) Republike Slovenije pridobila cca. 3 milijarde dolarskega posojila v različnih obdobjih od novembra 2013 julij 2014. 

Takšna praksa ni nič novega, saj so tovrstne poteze praktično stalnica ZDA pri njenih NATO odločitvah. Veliko držav članic NATO je na tak ali drugačen način zadolženo pri ameriških bankah. Posojilo je vezano na izdane državne obveznice iz strani Republike Slovenije. Državne obveznice pa so subsidiarno vezane na notranje pogodbe med državnimi in privatnimi bankami v Sloveniji. Iz razloga, da smo v Sloveniji prikrivali takšne in podobne napake, nam ni v interesu, da bi se jih javno izpostavljalo, katere dolgove smo preko bypassov prenesli na slovenske banke, jih zrušili pod težo zunanjih obremenitev, ter jih dokapitalizirali z davkoplačevalskim denarjem. Za vse tiste naivne, ki ste dejansko verjeli samo promociji ga. Bratušek, da je pocenila zadolževanje države pa priporočam tole v nadaljnje branje. 

Naš komentator trdi, da so “odgovorni” še kako vedeli, da bomo oz. smo pristali na tem seznamu in če so navedbe točne, tudi sedaj bolje razumemo zakaj in kakšna je bila (visoka?) cena tega dejanja. Seveda se ta zakulisna dogajanja, izdaja države in trgovanja z državljani ne smejo razkrivati kar tako v javnosti; saj veste, manj vemo in manj razumemo lažje je manipulirati z nami. Morda je v tem odgovor na skrajno nespretnem podajanju razlag najvišjih predstavnikov politike o tem, kako se je vse to lahko zgodilo. Tudi v medijih se je problematiziranje spornosti takšnega zunanjepolitičnega pripetljaja hitro umaknila z dnevnega reda, enako hitro tudi znotraj razprav v DZ. Samo še ena v seriji skupnih tabu tem med koalicijo in opozicijo, ki jih združuje podlosti sledenju lastnih interesov? 

Nadalje g. Matić pravi, da nam sedaj iz NATO ves čas lobirajo za ratifikacijo njihovega predloga za prepis civilistov pod vojaško strukturo. “Zakaj? Zaradi tega, ker se slovenska vojska NATO odločitvam in v primeru NATO-vega sklica okrepitev se nam lahko zgodi scenarij včerajšnjega pripisa civilistov z današnjo oznako “vojak” ter z jutrišnjim odhodom na tuja državna bojišča[1]

Scenarij pripisa civilistov z oznako “vojak” je v bistvu nekakšen varnostni načrt, ki je pisan v pogojnikih. V primeru uradne najave izrednih razmer, se za obrambne interese RS, pripravi Uredba Pred Uradno Najavo Izrednih Razmer (UPUNIR) odredba. UPUNIR pomeni zbirko slepih uredb, ki se jih uporabil v sili. Slovenija je za vstop v zvezo NATO leta 2004 spremenila ustavo in sicer dodala je 3.a člen, ki govori o možnosti ratifikacije mednarodnih pogodb. S tem se je “prostovoljno” odrekla suverenosti države in izbrala možnost tuje državne diktature (NATO, EU, drugih mednarodnih pogodb, nenazadnje tudi korporativnega izsiljevanja). 

V primeru, da se v Sloveniji uradno napove izredne razmere, moramo čez noč opraviti z vprašanjem civilistov. Kam bomo pripisali civiliste? Kako jih bomo oborožili? Kako smo zaščitili posamezne regije, kdo bo prevzel civiliste v vodstvo…Po vertikalni hierarhiji Slovenska vojska odgovarja NATO-vim zahtevam. NATO pakt pa v 5. členu govori, da katerakoli država je napadena, se obravnava kot, da so napadene vse države. Kar pomeni aktivacijo NATO vojske. NATO na to preko 3.a člena zaprosi še za formalni dogovor, da se da v odločanje preko mednarodne pogodbe-zaveze npr. dvig kvote. Dvig kvote pomeni dodaten nabor vojakov za NATO-ve mednarodne potrebe lahko civiliste pripišejo pod vojsko. Zato bi se civiliste lahko pripisalo pod civilno zaščito in bi se vprašanje prenosa kvote za NATO potrebe pravno formalno zrušilo. Če npr. Predsednik RS napove izredne razmere, se civiliste vpiše po trenutni zakonodaji pod slovensko vojsko. NATO zahteva okrepitve, da ratificirat pogodbo, naši civilisti čez noč postanejo vojaki in kanon futer na tujedržavnih bojiščih.

To be continued…, na žalost!


[1] Emergency Shutdown (ES) je slamnata organizacija oz. kontraobveščevalna služba, agenti na terenu delujejo kot prva linija proti (Islamic State)IS-ovcem na področju bivše Jugoslavije, delajo vse tisto kar država oz. SOVA ne sme!

 

#Kolumne #Elena-pecaric