Članek
Za narodov blagor … ?

Za narodov blagor … ?

Objavljeno Oct 07, 2014

Prvi del lokalnih volitev je za nami. Imamo že kar nekaj na novo izvoljenih županov in imamo še nekaj časa, da razumno izvolimo še ostale kandidate, ki se bodo borili v drugem krogu.


      Tega se ne da zamolčati: Predvolilni boj je bil odraz naše politične morale, ki potrebuje lepotne popravke.

      Velikokrat se sprašujem, le zakaj smo ljudje takšni, zakaj v nas ni več pozitivnega upanja, optimizma, le zakaj tako radi vidimo samo tisti del zgodbe, zaradi katere nas je strah in zakaj na teh temeljih delamo negativne zaključke, komentarje in ne nazadnje tudi ocene. Še posebno bi rad omenil naše politike, ki na tem področju parlamentarnega dialoga razvijajo elemente sovražnega govora. Njihov jezik in njihove misli so cenene kritike, zbadljivke, nemoralne opazke ljudi, ki se ne zavedajo svoje odgovornosti in poslanstva. Ne zavedajo se, da sami sebi pljuvajo v skledo in si kopljejo jamo, v katero bodo padli. Vse prevečkrat se med nastopi volilnih kandidatov omenjajo kriminalna dejanja. Človeka je sram, da je pripadnik takšne družbe.

      Mislim, da bo prišel čas, ko bo ljudstvo pospravilo vso to nesnago, ki kazi našo alpsko deželo. Iz vseh por političnega zakulisja je treba izvleči zakoreninjene onesnaževalce demokracije, tatove narodnega bogastva in goljufe.

      Naj reševanje domovine ne ostane samo pri kritiki, podtikanjih in zastrašujočih napovedih! To ni dovolj, to je hudo premalo – s takšnim načinom reševanja krize si bomo podpisali smrtno obsodbo.

      Življenje brez optimizma in jasno začrtanih ciljev nima prihodnosti. Dajmo možnost novim izbrancem, naj se izkažejo v vsej svoji luči. Poskusimo razumeti težave, ki pestijo naše občine, Slovenijo in zavedajmo se, da moramo biti tudi mi vpeti v reševanje iz neugodnega položaja. Ne dovolimo, da zgorijo temelji samostojnosti in demokracije, ne dovolimo, da bomo ponovno postali hlapci. Zavedati se moramo, da so prave rešitve v slogi – predvsem pa tega, da politične barve niso pomembne.

     Bodimo ustvarjalni kritiki in strogi cenzorji družbenih razmer.

 

#Kolumne #Lojze-podobnik