Članek
Mešetarji

Mešetarji

Objavljeno Aug 08, 2014

Zopet so na delu mešetarji, politiki brez morale in družbene zavesti, zopet imamo nekatere politike, ki brez dlake na jeziku zahtevajo svoj delež vladnega kolača. Tisti najbolj zahtevni so polni samega sebe in se imajo za nezamenljive. Prepričani so, da jim pripadajo mesta za določena ministrstva, ker imajo najboljši program za izhod iz krize, nekateri menijo, da jim pripada stolček evropskega komisarja, drugi pa se izmišljajo vse mogoče funkcije, a jih nikoli ne dorečejo, ker verjetno še sami ne vedo, kaj bi radi. Izvoljena elita pozablja, da so poslanci slovenskega naroda, pozabljajo kakšna je njihova naloga in komu so odgovorni.


V svetu politike pa smo inovativni, saj imamo poslanca, ki nas bo zastopal kot kaznjenec, ki mu je bilo dokazano, da si je protipravno prisvojil veliko državnega premoženja. V naši državi je očitno, da imamo drugačne pravne norme, takšne, ki jih ne razume niti pravna stroka. Njihova tolmačenja so različna in tudi zavajajoča. Vsakdo, ki v pravni stroki nekaj velja, lahko javno razglablja, tolmači posamezne člene pravnih norm in zato se ne ve, kdo bi moral dati piko na i.

Posamezni strankarski veljaki, katerim pripada kaznjenec, so v državni palači izsiljevali in tudi posiljevali prisotne poslance z zahtevami, ki bi se morale reševati drugače in tudi drugje. Njihovi nastopi so bili polni sovraštva, cinizma in agresije, kar seveda ne spada v hram demokracije.

Vse je tako narobe, da se opazovalec mora vprašati, kaj se dogaja v slovenski demokraciji, ali ta sploh obstaja in kakšne zle sile vodijo našo politično sceno. Prepričan sem, da so posamezni politiki odgovorni, da je slovenski narod razdvojen in da še danes ne pozna lastne zgodovine, ki je bila vpeta v svetovna dogajanja v času druge svetovne vojne. Svet nam to prizna, pri nas pa še kar iščemo morilce in še kar preštevamo žrtve in klasificiramo ljudi na bele in rdeče.

Zavedati se moramo, da človek skozi celotno zgodovino bije boj s človekom, zato, da si ohrani svoj prostor pod soncem. Na koncu takšnih zgodb so vedno poraženci in zmagovalci, ki postavljajo nove temelje. Zase? Za druge? Elite nas vodijo in usmerjajo, zavajajo in nas delajo sovražne. Cilji in potrebe običajnega smrtnika so le pomagalo, da posamezniki uveljavljajo svojo vizijo, ki jo bogati tuja lastnina.

V vsakem trenutku nas obkrožajo mešetarji, ki nam določajo razvrednotene vrednote, ki nam z osladnim besedičenjem in žuganjem kažejo pot v jutri. To so tisti strici iz ozadja, to niso Kučani in drugi, to so oprode strah vzbujajočih črnih sil kapitalističnega sistema, ki uničujejo navadne smrtnike, jim jemljejo samozavest, blaginjo in pridobljene pravice. Njihov obraz je tudi Gaza, Ukrajina – in seveda tudi obubožana Slovenija.

Dobili smo nove obraze, ki nam vlivajo upanje.

 

Lojze Podobnik

#Kolumne #Lojze-podobnik