Članek
Prava os zla

Prava os zla

Objavljeno Jul 18, 2014

Čeprav je ameriški predsednik Bush že leta 2002 skoval pojem “os zla”, v katero je vključil države Irak, Iran in Severno Korejo, pa je prava os zla povsem drugje in ta dejansko predstavlja grožnjo celotnemu svetu. Največje grožnjo sodobnemu svetu danes predstavljajo Izrael, Ukrajina in ZDA, predvsem njen vojaško-industrijski kompleks na čelu s Pentagonom.


Z izraelsko invazijo na Gazo se bo že tako občutljivo bližnjevzhodno območje še dodatno sesulo. Konflikt v Siriji, nestabilna Libija, razpadajoči Irak in malo bolj oddaljeni Afganistan skupaj s Pakistanom so že sami po sebi nevaren “sod smodnika”.

Zdaj pa se je odprlo še izjemno nevarno vojno žarišče v Ukrajini, s katerim Američani skušajo oslabiti in destabilizirati Evropo in predvsem Rusijo. Ta politično-vojaška igra je izjemno nevarna, saj tako številni in nevarni konflikti lahko kadarkoli povsem uidejo izpod kontrole.

Skorajda neverjetno je tudi “naključje”, da se je na isti dan začela kopenska “obrambna” ofenziva Izraela na Gazo in sestrelitev civilnega malezijskega letala nad Ukrajino.

Evropski voditelji ta hip še lahko prevzamejo pobudo za umiritev konfliktnih območij, njihova ljudstva pa jim morajo pri tem “pomagati” - s protesti, peticijami, pobudami, pismi itd. Jutri bo morda že prepozno.

#Kolumne #Rok-kralj