Članek
Novo in ekološko: naj plačajo, če želijo delati

Novo in ekološko: naj plačajo, če želijo delati

Objavljeno Oct 21, 2013

Bi radi prenovili stanovanje, a imate premalo denarja? Nič hudega! Izvedite tečaj prenove stanovanja! Poberite tečajnine, nakupite vse potrebno, nato pa vprežite tečajnike! Nimate znanja in izkušenj? Nič hudega! Del tečaja naj bo tudi učenje razmišljanja, kako se zadeve najbolje lotiti. Več glav več ve; če sami ne boste uganili prave, bo morda uspelo kateremu od tečajnikov. Med njimi bo prav gotovo kak deloholičen sam svoj mojster, ki bo z veseljem poprijel za najbolj umazana, nevarna in zahtevna opravila, tako da si vam ne bo treba mazati rok in dihal. In kako zagotoviti, da se bo prijavilo dovolj ljudi? Tu je glavna finta – tečaj mora biti ekološki.


Če bi šlo za običajno prenovo, je res malo verjetno, da boste nabrali dovolj tečajnikov. Kdor zna šušmariti, zna, kdor ne zna, pa ga tudi ne zanima. Ekološka prenova stanovanja pa bo pritegnila tiste, ki znajo, ki so delavni in bodo pridno tezgarili, dokler delo ne bo končano.

Želite počistiti zaraščeno parcelo, urediti vrt, postaviti hišo ali vgraditi peč? Ne mučite se! Izvedite tečaj priprave ekološke njive, snovanja ekološkega vrta, gradnje ekološke hiše ali izdelave ekološke peči!

Zakaj bi najeli drago gradbeno podjetje ali gnjavili prijatelje, naj dolge popoldneve in vikende zanemarjajo družino, da bi pomagali vam? Zakaj bi jih pojili in hranili, na koncu pa ostali z navadno hišo, parcelo, vrtom ali centralno kurjavo na olje? Raje zberite tečajnike! Del tečajnin porabite za hrano in pijačo, ostalo pa za semena in sadike, za orodje in gradbeni material! Ko bodo nadobudni ekologi oddelali svoje, boste imeli svojo lastno Indijo Koromandijo, sredi nje rajski vrt, sredi vrta hiško iz pravljice, notri pa vas bo čakal topel dom …

#Kolumne #Gregor-hrovatin