Članek
Odziv Gibanja VLV na današnje nadaljevanje 2. svetovne vojne v Rovtah

Odziv Gibanja VLV na današnje nadaljevanje 2. svetovne vojne v Rovtah

Objavljeno Aug 25, 2013

 

Sporočamo slovenski javnosti, da nas ideološke delitve, ki smo jim danes spet priča v Rovtah, ne zanimajo. Ne ukvarjamo se več z rdečo zvezdo, niti z domobranstvom, niti s partizanstvom. To da politična elita toliko energije usmerja v dogodke izpred več desetletij, je na meji norosti. To je pot nadaljnje delitve naroda na rdeče in črne, medtem ko nam trenutna kvazilevičarka vladna koalicija jemlje dostojanstvo s skorumpiranim načinom kadrovanja, s tem da se pripravlja, da bo strošek gnile politike in  strošek bančnega pohlepa v obliki slabe banke prenesla na prebivalstvo in s tem, da bo namesto vizije reševanja slovenske države pripravila nove varčevalne ukrepe in nove davke.


Državljanke in državljane ter vse prebivalce Slovenije pa pozivamo, naj svoje nezadovoljstvo usmerijo ne več v paradiranje Ivana Janša na neki domobranski proslavi, ampak na boj proti trenutni vladi, ki je v nekaj mesecih dokazala svojo nesposobnost in tudi pohlep. Janez Janša ni na oblasti. Na oblasti je marionetna vlada Alenke Bratušek.

Pozivamo ljudi, da se organizirajo, da se aktivirajo in da ustvarijo pritisk proti obstoječi politiki in ne proti dogajanju v prvi polovici prejšnjega stoletja. Pustite Janšo in njegove, naj pečejo krompir, naj kuhajo poslovilne golaža in naj se spominjajo umrlih.
Gibanje Vseslovenska ljudska vstaja bo svojo energijo in delovanje usmerjalo v iskanje in organiziranje alternative strankokraciji, v iskanje in organiziranje alternative trenutni politični eliti, v boj za temeljit obračun s korupcijo, klientelizmom in nepotizmom, v boj za delovna mesta, v boj za vpeljavo ljudske nezaupnice in za več neposredne demokracije, v boj za to, da tisti, ki so ukradli denar, ta denar končno vrnejo prebivalcem Slovenije, v povečanje samooskrbe, v boj za slovenski les, v boj za slovensko vodo, v boj za slovenski zrak in zemljo.
Odločno izjavljamo, da tukaj leži rešitev Slovenije, da si bomo samo tukaj povrnili samozavest in dostojanstvo in ne v nesmiselnem pregovarjanju o belih in črnih, rdečih in zelenih.
Gibanje VLV
#Nadrejena-rss #Subkultura