Članek
Izjava Gibanja VLV po sto dneh vlade Alenke Bratušek

Izjava Gibanja VLV po sto dneh vlade Alenke Bratušek

Objavljeno Jun 27, 2013

 

Minilo je sto dni, od kar je bila imenovana vlada Alenke Bratušek. Ob tem želimo slovenski javnosti sporočiti naslednje:


Alenka Bratušek in njen najpomembnejši koalicijski partner Lukšič sta razbila tiste zadnje iluzije, ki so jih imeli nekateri o tem, da znotraj obstoječih politikov obstajajo sile, ki so sposobne Slovenijo iztrgati iz uničujočega neoliberalističnega toka, v katerem pluje Evropa in ki hoče pokopati še zadnje ostanke države blaginje, ki smo jo gradili desetletja. Pokazala sta, kako je mogoče v stotih dneh vladanja ogoljufati svoje volivke in volivce, s tem ko ravnata v popolnem nasprotju z vsem, kar sta zagovarjala še pred nekaj meseci.

Ob tem opozarjamo tudi na to, da je Alenka Bratušek prelomila tudi druge svoje obljube. Ni uresničila svoje obljube o dialogu z vstajniškim gibanjem. Niti z besedo, kaj šele z ukrepi se ni odzvala na glavne zahteve vstajniškega gibanja, še posebej tiste, povezane s korupcijo. Še vedno se ni distancirala od ljubljanskega župana, navkljub poročilu protikorupcijske komisije, ki vzbuja resne korupcijske sume, v katere naj bi bil vpleten Janković. Kljub obljubi, da pred parlamentom v času protestov ne bo več ograj, so ograje še vedno tam, ob tem pa naj bi policisti uporabljali tudi številna druga prikrita sredstva, s katerimi nadzorujejo protestnike v času shodov.

Gibanje Vseslovenska ljudska vstaja ob tem sporoča, da bomo zato nadaljevali s svojim delovanjem na slovenskih ulicah in trgih in da bomo uporabili tudi vsa druga z ustavo zagotovljena sredstva, s katerimi bomo vršili pritisk na obstoječe slovenske politike.

Za več informacij pokličite: Uroš Lubej, 031-626-326

Lep pozdrav!

#Nadrejena-rss #Subkultura