Članek
Izjava za javnost: Trojki damo dvojko

Izjava za javnost: Trojki damo dvojko

Objavljeno May 07, 2013

 

Poročilo 1. izredne seje Skupščine ljudstva

»Trojki dajmo dvojko!«

Vstajniki se ne strinjajo s spremembo ustave brez soglasja stroke ter državljank in državljanov.


Ljubljana, 6. maj 2013 - V ponedeljek  je v Štihovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani  potekala  1. izredna seja Skupščine ljudstva, na kateri se je odločalo o načinu vnosa sprememb v slovensko ustavo. Dnevni red skupščine je obsegal razpravo o spremembah 90., 97., 99. in 148. člena Ustave RS. Udeležbo in podporo današnji izredni seji Skupščine ljudstva   je izrazilo 37 skupin, iniciativ in organizacij civilne družbe.

Na razpravi je sodelovalo 31 razpravljavcev in razpravljavk, sledile pa so jim še enominutne konstruktivne replike. Na glasovanju o tem 'Ali se strinjate, da poslanci spreminjajo Ustavo RS brez soglasja ljudstva in stroke?' so udeleženci seje oddali 268 glasovnic, od katerih je bilo 263 'Proti' tovrstnim ustavnim spremembam, 3 'Za', neveljavni pa sta bili 2 glasovnici.

Prva izredna seja Skupščine ljudstva je bila sklicana zaradi potrebe po hitrem odzivanju državljanov na nepremišljeno in nelegitimno poseganje v ustavo.  Redne seje Skupščine ljudstva se bodo v prihodnje v rednih intervalih sklicevale po večjih slovenskih mestih, kjer bodo državljani lahko predstavljali alternativne poglede na razvoj in prihodnost slovenske družbe.  

Sporočilo uredništvom:

  • Današnjo Skupščino je organizirala projektna skupina Šesti maj, ki povezuje vstajniške skupine, ki so izrazile podporo ter sodelovale pri razvoju in izvedbi  Skupščine ljudstva. 
  • Seznam sodelujočih skupin in govorcev je objavljen na spletni strani www.facebook.com/6.maj.2013
  • K povezovanju vabimo vse, ki želijo konstruktivno pristopiti k preprečevanju avtarkičnega delovanja obstoječih predstavnikov ljudstva
  • Za več informacij pišite na 6.maj.2013@gmail.com

---------------------------------------------------------------------------------------

 Šesti maj

#Nadrejena-rss #Subkultura