Članek
Sporočilo za javnost Svetovalnice Akcija!

Sporočilo za javnost Svetovalnice Akcija!

Objavljeno Mar 20, 2013

Spoštovane kolegice in kolegi!

Prejšnji teden smo prejeli še nepravnomočno obtožnico v zadevi "koroška deklica", ki mene, mojo ženo Jernejo in sodelavko Natalijo Markač bremeni storitve kaznivega dejanja odvzema mladoletne osebe (190 člen KZ-1) in sicer po drugem odstavku:
(2) v primeru, da je dejanje povzročilo poslabšanje duševnega ali telesnega zdravja mladoletne osebe ali da je ogrozilo njen razvoj, se kaznuje z zaporom od enega do petih let.


Trdno odločeni, da dokažemo svojo nedolžnost in ob tem razkrijemo koruptivne navezave slovenske sprege sociale, policije, tožilstva in sodišč, se pripravljamo na glavno obravnavo. V boju za pravičnost, ki je pogosto v Sloveniji na težki preizkušnji, ne mislimo popuščati. Zgodba, ki bo približno leto dni po medijskem linču, katerega tarče smo bili (govorice o ugrabitvi, izsiljevanju in prejemanju večjih vsot denarja so se izkazale za zlonamerne in lažne, obtožnica jih več ne omenja), bo kmalu dočakala tudi sodni epilog, Družina je neuradno že priznala, da je bila ovadba zoper nas lažna (kriva), saj jih je k temu nagovoril njihov takratni zagovornik Verstovšek, kar je pomemben podatek tako za javnost kot tudi tožilstvo.

Še vedno opozarjamo, da ozadje domnevne spolne zlorabe ni bilo nikoli raziskano in je otrok ponovno v domnevno zlorabiteljski družini. Ta bistveni podatek je pred letom dni zelo hitro prenehal zanimati mnoge odločevalce v Sloveniji, nikoli pa ne zaskrbljene javnosti.Vztrajamo na resnični neodvisni reviziji vseh postopkov v zvezi s tem primerom. Prav tako ostaja slovenski javnosti prikrito izsiljevanje, ki ga je trpela družina deklice po očetovi strani in pod težo katerega je v končni fazi popustila. Skozi predkazenski postopek smo se naposlušali neresnic ustrahovanih ljudi, ki ne morejo razumeti, s kakšno artilerijo se lahko na njih spravi država Slovenija, kadar želi pod preprogo pometati svoje nepravilnosti. Takšna taktika uradnih organov ob sodelovanju nepoštenih odvetnikov nam je že dolgo znana in večkrat videna ter ne preseneča. Motivi tistih, ki želimo ostati na strani preganjanih, šibkih in zlorabljenih ostajajo čisti. Tudi skozi nadaljevanje postopka bodo naša vodila: poštenost, iskrenost in pogum. Verjamemo, da lahko resnica tudi v Sloveniji zmaga.

Hvala, ker objavljate naša sporočila in vam ni vseeno.

Matic Munc, univ. dipl. psih., Svetovalnica Akcija!

#Nadrejena-rss #Subkultura