Članek
Odprto pismo vladi glede vode

Odprto pismo vladi glede vode

Objavljeno Mar 01, 2013

Odprto pismo Borutu Pahorju, Alenki Bratušek in ustavnim sodnikom

V vednost.

Slovenska vlada je z Zakonom o vodah slovensko vodno dobro oziroma vodo 'spremenila' v lastnino vlade in s tem osnovno življenjsko tekočino odtujila slovenskemu ljudstvu. Vodo zakon celo zakonsko spreminja v prodajni produkt, tako kot je prodajni produkt zemlja, uran, nafta.


Po Zakonu o vodah je človek brez denarja ostal brez pravice do kozarca vode in s tem obsojen na smrt od žeje.

Zakon, izglasovan pred 8 leti, je nehuman in zato nedopusten. In tudi protiustaven. Odtujiti ljudem, živalim, rastlinam vodo ali kisik, pomeni neposredni napad na njihovo življenje. Umor. Izbilo je sodu dno in 10.000 jeznih ljudi je podpisalo Pobudo za presojo ustavnosti Zakona o vodah. 

Ustavni sodniki so, namesto, da branijo Ustavo in pravice ljudstva do vode, pokleknili pred mednarodnem trgovinskim pravom. 'Izplen' posameznika so povzdignili nad pravičnost do ljudstva in s pravico NAD vodo ljudstvu vzeli pravico DO vode. In ker so ustavni sodniki stopili na strani trgovcev, korporacij, WTO, je bil odgovor Ustavnega sodišča, da pobudniki nimamo pravne osnove za pritožbo vse »dokler nekdo dejansko ne umre od žeje!« 

Očitno je, da vlada in ustavno sodišče, kot trgovci, zemljo, zlato, nafto, vodo, kisik in svetlobo, biblijo in orožje, mečeta v isti koš. Vse je le prodajni produkt. Tudi človeško življenje.

Od sprejetja Zakona o vodah v Sloveniji za slovensko vodo velja Korporacijsko pravo. 

Monopolizacija vode je v teku. 

Koncesionarji so povsod zakonsko 'vsemogočni', a posameznik brez denarja žejen in brezpraven. In kdor se korporacijam ali državnim zakonom, napisanim na kožo korporacij, upre, je označen kot terorist.

Kralj in papež sta si v fevdalizmu domišljala, da je zemlja in vse na njej njuno; in da vsakdo mora plačevati davek kralju n papežu. Diktator Musolini je pred osemdesetimi leti, da bi iz ‘svojega’ naroda izcuzal čim več denarja za svoje tanke, svetlobo proglasil za javno dobro, javno dobro podržavil in lastnikom hiš pričel svetlobo zaračunavati. Uvedel je davek na površino oken. In vse hišice, grajene v tem času, imajo minimalna okna in zato temačno notranjost. In mnogo starejših hiš ima zazidana okna. 

Toda, ali je svetloba sploh lahko lastnina kogarkoli in jo je res moč zaračunati? Ali pa je sonce v dobro in zadovoljstvo vseh? 

Ni napuh Musolinija podoben oholosti perzijskega kralja Kira, ki je dal prebičati morje, ker mu je potopilo ladje? Ni duhovna bolezen, imenovana megalomanija, ki je tlačila Kira, Musolinija, Hitlerja in druge tirane, tudi bolezen današnje elite, ki sama pleni VSE KAR OBSTAJA, a poštenim ljudem 'pušča' le dolgove in račune? 

Elita si danes domišlja, da lahko lastninijo ne le zemljo, nafto, temveč tudi vodo, kisik, celo genome semen, živali, soljudi… Toda, je kisik, voda res lahko le privilegij bogatih? 

Nepogojen pogled lahko opazi, kako sebična perverznost mednarodnih bank in korporativnih vlagateljev, kako oholost manipulatorjev svetovnega dogajanja ruši ureditve vseh obstoječih tako demokratičnih kot drugače vodenih držav sveta ter jih vse po vrsti sili v ksenofoben, protihuman položaj. Trgovinski ‘liberalni’ zakon in imperialni ekonomistični red zahoda podirata vse fizične kot tudi socialne strukture sveta.

Ako hočejo obdržati položaj v družbi in v svetu, morajo državniki, voditelji držav, hočeš nočeš, popuščati agresiji brezsrčnih mednarodnih vlagateljev?plenilcev in zatiskati pas lastnemu narodu. Ali se upreti. A upreti se upajo le redki. Ako se upro 'demokratizaciji po ameriški metodi', direktivam WTO ali Monsantu, so proglašeni za 'os zla' in tvegajo 'preventivno' vojno z ZDA ali državljansko vojno, prav gotovo pa, zaradi kaznovalnih 'trgovskih blokad', padec ekonomije. Vsakodnevne novice iz sveta potrjujejo povedano.

Politične elite in vlade planeta, ne glede na geografsko pozicijo in pobarvanost parlamenta, ne gleda na to, kdo vlada, zato danes vse po vrsti klečijo pred mednarodnim velekapitalom. Lokalni oblastniki ščitijo, iz strahu in/ali iz pohlepa, enormne dobičke korporacij, in z zakoni zato 'morajo', hočeš nočeš, napadati in klestiti socialno varnost delavskega kot tudi srednjega – intelektualnega razreda družbe. 

Če pogledamo le Slovenijo. 

Državna piramida je postala, po navidezni 'osamosvojitvi Slovenije', največji terorist. Politična piramida, vse bolj objestno podkupljiva in proti-humana, oholo ‘v zakon betonira’ le še 'korporacijske pravice' in lastno korist; in 'rajo' vodi v novodobni imperializem/suženjstvo z vpeljavanjem WTO in EU in IMF zakonov. Demos je neodvisno socialno državo Slovenijo 'po tihem' izropal, ubil vso socialo, prebivalce zasužnjil v dolžnike IMF-a ter ostalih bankirskih požeruhov in naš dom spremenil v EUroparsko in Vatikansko kolonijo, kateri danes vladajo papež in nedemokratično (samo)postavljeni neo-monarhi kot von Rumpoy, novi Karel Veliki.

Vsakdo lahko sproti opazuje, kako evropske države izgubljajo suverenost in kako mednarodni banksterji in korporacije namensko bankrotirajo evropske države, ko jim nalagajo posojila-dolgove, ki vodijo le v suženjstvo. Na isti načil so zadolžili in zasužnjili države v Afriki, v vsem 'tretjem svetu. Grčija je prva evropska država, žrtvovana na oltarju boga Izplena. Sedaj v 'provinci' Grčiji oligarhi Evrope v imenu EU že vzpostavljajo svoje finančne nadzornike- guvernerje', 'EU' finančno policijo. In Butale nismo daleč zadaj v vrsti za 'zakol'. Tudi Slovenija ima že določenega guvernerja, Madžara Sečenija…

In naša vlada se z vsem tem strinja!!!!!!!! Vidi kot 'edino pot'.

Toda Slovenci nočemo izdajalske vlade. 

Zaupanje v vlade zato vse bolj pada. Navijaška pripadnost državi in politiki zato povsod usiha. Vse manj volivcev hodi na volitve. 

Če delavski razred pogleda nazaj, lahko opazi, da smo bili delavci še pred dvema desetletjema Ljudje in smo doprinašali družbi. Zaslužili smo 'zaslužek' in s 'plačo' gradili hiše, a zadnjih dvajset let smo bili kapitalistom 'pritiklina stroja', poniževani v 'strošek kapitalista', v 'izplen veletrgovcev' in 'kolateralno škodo' mednarodnih bankstersko-orožarskih kartelov.

V zadnjih dveh desetletjih, odkar je Demos okupiral državo in je Vlada in Pravo države Slovenije postalo 'vatikansko-kapitalistično', je bila socialna država posledično nekrščansko ubita. Vlada je prenehala ščititi 'podanike'. Vrgla jih je, ljudstvo, med volkove. Za tolažbo je ljudstvu vrnila duhovnike, da zopet lahko prodajajo grehe oziroma odpustke. 

Človekoljubno vodenje sistemov v socializmu, se je bilo večinoma prelevilo v koristolovsko izkoriščanje sistemov…

Zato so ljudje danes na ulici. Kličejo DOVOLJ! ropanja in GOTOV SI! pijavkam, ki ljudstvu pijejo kri, kradejo energijo in človeško dostojanstvo, ko mu določajo »Prostor!« in nas ponižujejo v 'strošek' in kolateralno škodo. Želijo si krivični sistem očistiti megalomanov, pohlepa, dvoličnosti, egoizma, da lahko končno zaživimo skromno v svetu prijateljskih medsebojnih odnosov brez plenilcev, kontrolorjev in izkoriščevalcev. Vse bolj postaja jasno, da moramo ukiniti vampirstvo, plenjenje in izkoriščanje. In zakone, tudi Zakon o vodah, ki kriminal dopuščajo, zamenjati s pravično, humano zakonodajo, ki izplenu ne daje prednost pred človeškim življenjem. 

Čas je da si zastavimo vprašanje: So lahko ustavni sodniki, ki navkljub Ustavi potrjujejo Zakon o vodah, ki dovoljuje pravico Nad vodo in privatizacijo vode, še ustavni sodniki? In to celo, kot papež’, 'neodstavljivi pravni bogovi'? Kakor se vidijo sami? 

Ustavni sodniki Slovenije pohlevno klečijo pred 'korporacijskim pravom' in EU direktivami, zato vsak dan 'pljuvajo' na humanistično domačo Ustavo. Dopuščajo nečlovečne in protihumane zakone, v nasprotju z voljo in pričakovanji vsega ljudstva. Delujejo proti neodtujljivi pravici DO VODE in s tem ljudstvu Slovenije kradejo neodtujljivo PRAVICO DO ŽIVLJENJA. Ne branijo ljudstva Slovenije in naših voda, zato so njihova dejanja "izdaja slovenskega naroda".

Voda je tekočina življenja. Nihče ne more imeti Pravice NAD vodami Slovenije in lokalno vodo, kot je ne more imeti NAD našimi življenji. In nihče, ki ne ščiti ljudstva Slovenije pred mednarodnimi in domačimi vodnimi in drugačnimi tajkuni, ne more biti ustavni sodnik v Sloveniji. Pika.

Predsedniku republjike Borutu Pahorju gp.uprs@up-rs.si
Novi predsednico Alenki Bratušek gp.kpv@gov.si
Ustavnemu sodišču info@us-rs.si

Hvala za sodelovanje
Miha Jensterle

#Nadrejena-rss #Subkultura