Članek
Policija ni orodje za legitimizacijo oblasti!

Policija ni orodje za legitimizacijo oblasti!

Objavljeno Feb 05, 2013

IZJAVA ZA JAVNOST

Protestno pismo ob nasilju policije nad protestnicami in protestnikii pred sejo Mestnega sveta Maribor 4. 2. 2013

POLICIJA NI ORODJE ZA LEGITIMIZACIJO OBLASTI!

Mreža za neposredno demokracijo (MND) izraža javni protest ob nasilni policijski akciji nad miroljubnimi protestniki, ki so na kreativen način želeli izraziti nestrinjanje s politiko mestnega sveta z akcijo - GREMO GOR, MARIBOR! Mestni svet, ki bi moral zaradi sodelovanja z županom Francom Kanglerjem že davno odstopiti, je namreč razpravljal o mestnem proračunu. Namesto razprave o porabi javnega denarja, kjer bi imeli občanke in občani Maribora pravico do soodločanja o prioritetah proračunske porabe, smo bili priča agresivni reakciji policije.

V Mariboru se je danes zgodilo sramotno in zgražanja vredno dejanje policijskega posredovanja, ki je mariborski politični eliti, obremenjeni z obtožbami in preiskavami zaradi korupcije in gospodarskega kriminala, skušalo z nasiljem povrnti že nekaj časa s strani ljudstva odvzeto in zato izgubljeno legitmnost.

Na podlagi škandaloznih dogodkov Mreža za neposredno demokracijo zahteva takojšen odstop nelegitimnega mariborskega mestnega sveta, ki ga pri življenju ohranja le še policijsko nasilje ter kliče k odgovornosti vodje policijske uprave Maribor! Prav tako MND zahteva razjasnitev okoliščin policijskega posredovanja in morebitno vpletenost državnega sekretarja in mestnega svetnika Janeza Ujčiča. V kolikor je strokovno delo policije vodila “nevidna roka” politike, je odgovornost pristojnega ministra več kot na mestu.

Za konec MND izraža polno podporo pogumnim Mariborčankam in Mariborčanom v prizadevanju za drugačno mestno oblast, kjer bodo občanke in občanke enakovredni partnerji v dialogu z novim mestnim svetom.

Protestniki na mariborski občini in aretacija Franca Trčka
http://www.youtube.com/watch?v=6Z8w0BOvywM

Nasilje policije nad protestniki v in pred občino v Mariboru

http://www.youtube.com/watch?v=SR71M6Im9Gs&feature=youtu.be&a

Galerija slik:
http://www.pigac.si/2013/02/04/mom-5/

--

Aktivni državljanke in državljani

Mreža za neposredno demokracijo

aktivnidrzavljan.si@gmail.com

www.aktivnidrzavljan.si


#Nadrejena-rss #Subkultura