Članek
Mačo in bejba ali peder in lezbijka

Mačo in bejba ali peder in lezbijka

Objavljeno Feb 04, 2013

Na eni strani imamo 100-odstotne mačote, na drugi pa 100-odstotne bejbe. Večina nas je nekje vmes. Na sredi je meja med spoloma, ki jo pravila družbe določajo zelo ostro, čeprav jo življenjske izkušnje neprestano zanemarjajo. Na nikogaršnji zemlji naj bi se nahajali mehkužneži, istospolneži in možače. O njih je dosti povedanega v vicih, v resnem čtivu in v vsakdanjih pogovorih, a morda bi bilo treba pod drobnogled vzeti tudi dosti bolj družbeno sprejemljive skrajneže in skrajnice na spolni lestvici.


Tipičen mačo prezira ženske. Ženske služijo zgolj temu, da se lahko z njimi hvali pred svojo moško družbo. Če si tipičen mačo resnično želi koga očarati, so to moški. Ženska družba mu je odveč, razen vkolikor je nujno potrebna, da z njo potrdi svojo moškost. Mačo si želi čimveč časa preživeti med moškimi, in to ne kakršnimikoli, ampak 'pravimi', torej mačoti. V njihovem svetu ni nič 'ženskega': ni žalosti, ni šibkosti, ni nežnosti, ni ljubezni. To je svet jeze, moči, grobosti in pripadnosti. Od sveta pedrov se razlikuje zgolj v tem, da pedri seksajo in svoje odnose poimenujejo s pravim imenom.

Tipična bejba prezira moške. Moški služijo zgolj temu, da lahko udriha čeznje v svoji ženski družbi. Vse tiste oblekice, frizurice in kozmetika služijo predvsem temu, da lahko bejbe družno nakupujejo, pomerjajo, se urejajo, se druga nad drugo navdušujejo in klepetajo. Z moškimi ni mogoče početi nič od tega. Moški so za bejbe nujno zlo, ki pa mora biti, da so lahko polnopravno vključene v bejbjo družbo. V stiski ali dvomih se bejba ne bo obrnila na moškega, ampak na žensko. Moški ne more biti njen prijatelj, ampak je lahko samo ljubimec oz. partner. Bejb v odnosih z nasilnimi in prezirljivimi mačoti ne zadržuje ljubezen, ampak strah pred sramoto samskosti. Ta pa lahko pride do izraza samo v odnosu prijateljic, kajti z moškimi, ki niso njihovi sorodniki (ali partnerji) se bejbe ne družijo, torej jih pred njimi tudi ne rabi biti sram. Lezbijke si zapletene ženske odnose poenostavijo tako, da iz njih izločijo moške, ki so povsem nepotrebni, če namesto njih poskrbijo tudi za njihovo edino vlogo (spolnega) partnerja.

Mačoti in bejbe so torej neiskreni pedri in lezbijke. Pedri in lezbijke pa niso zgolj istospolni mehkužneži in možače, ampak so predvsem iskreni mačoti in bejbe. Oni so torej tisti 'pravi' moški in 'prave' ženske. Mačoti in bejbe bi to zgolj radi bili, pa ne upajo, ampak samo napenjajo mišice in gladijo gubice.

Kaj smo pa ostali? Če že nismo telesni (marsikdo tudi je), smo pa vsekakor duševni hermafroditi.

#Kolumne #Gregor-hrovatin