Članek
Vseslovenska ljudska vstaja

Vseslovenska ljudska vstaja

Objavljeno Feb 01, 2013

Vse kaže, da so odstopi koalicijskih partnerjev zgolj slepilni manevri za ljudstvo, češ, bomo spremenili zadeve in peljali našo prihodnost v boljšo smer. Vse kaže, da še naprej v resnici ostajajo slepi in gluhi za nevzdržno situacijo v državi. Povsem jasno je, da z dikcijo „naša skupna prihodnost“ mislijo izključno na prihodnost njih samih. Vsekakor ne moremo računat na SD in PS, ki bodo prav tako nadaljevali s politiko zadnjih 20 let v vseh možnih preoblekah, istočasno pa trdijo, da bodo prav ONI rešili celotno Slovenijo iz zagate. Celo nam zatrjujejo, da njihovi programi v celoti pokrivajo zahteve ljudstva.


Zato je pomemben vseslovenski upor, vseslovenska vstaja. Prisiliti jih je potrebno k razpustitvi parlamenta in k predčasnim volitvam. To pa ni možno, dokler se nas bo zbralo po kakih 10.000-20.000 protestnikov, ob tem da mediji to številko znižujejo, prepolovijo. Uspeh ljudske vstaje je možen le, če se nas zbere nekajkrat več, 100.000 ljudi, sicer je zaman upati na spremembe. Mnogi pravijo, da to ni možno doseči in potem tega niti ne poskušajo doseči. Energijo potem usmerijo v brezplodne debate o načinu uvajanja neposredne demokracije, kjer se sprejo med sabo in dosegajo kvečjemu to, da bodo dejansko prepolovili število vstajnikov. Drugi hitijo razvijati neke nove in nove politične stranke, ki naj bi bile drugačne, obenem pa trdijo, da so proti političnim strankam. Bolj ali manj nespretno skušajo prikriti, da jim gre v resnici za njihovo sebične interese. Kot da to ni dovolj, se zgodi debata o prestavljanju datuma Vseslovenske vstaje iz 8.2.2013, vse samo zato, ker je na isti dan Zbor za republiko prijavil dogodek!!! Mimogrede, Zbor za republiko bo zaključil z dogodkom več ur pred začetkom vstaje. In tudi oni imajo pravico do demonstriranja, če želimo ostati demokrati, če si ne želimo kakega novega stalinizma. S strahopetnim prestavljanjem datumov se troši dodatna energija, namesto da bi se poskrbelo za obveščanje ljudi, ki bi radi sledili, a jih informacije ne dosežejo (ne uporabljajo računalnikov). Kakopak, pregovarjanje o vseh nesmislih na vstajniški skupščinah vzame preveč energije in čas za nujnejša vprašanja. Vse skupine in posameznike (z izjemo infiltriranih saboterjev) združuje en cilj: padec te vlade. Namesto tega lahko poslušamo promoviranje lastnih programov v stilu, naša „ideja je najboljša“ ali jaz sem dvajsetletni strokovnjak za neposredno demokracijo ali pa da nam nekdo s črnim panterjem na prsih razlaga, da ni rasist in nacionalist?!? S tem ne pridemo nikamor, prav zaradi tega je nekaj ljudi demonstrativno zapustilo take sestanke. In si bomo na koncu lahko pripisali Janšev stavek o mokrih sanjah, le da bodo mokre sanje tudi vsi programi neposredne demokracije in vse politične stranke mnogih posameznikov.

Za konec ponavljam, energijo je najprej potrebno usmeriti izključno v uspešno izvedbo 3. Vseslovenske vstaje. Naj bo 8. februar res praznik kulture stotisočev.

#Kolumne #Robert-ivanc