Članek
Kaj imata skupnega 11. september 2001 in katoliška cerkev? (Damjan Likar)

Kaj imata skupnega 11. september 2001 in katoliška cerkev? (Damjan Likar)

Objavljeno Sep 10, 2012

Vsako leto 11. septembra svet obuja spomine na tragične dogodke iz leta 2001 v New Yorku. Na internetu obstaja več kot deset zelo verodostojnih dokumentarnih filmov, v katerih avtorji predstavljajo drugačen pogled na 11. september 2001. Uradno razlago ameriške vlade, da so WTC dvojčka napadli teroristi in da sta se zrušila zaradi požara, najbolj omaja in razrahlja film AE911Truth Experts Speak Out (11. september, eksplozivni dokazi strokovnjakov). V njem so spregovorili številni ameriški in tuji arhitekti, inženirji in drugi znanstveniki, ki vsi po vrsti trdijo, da je šlo za načrtovano rušenje obeh dvojčkov ter stavbe WTC 7. Film je premierno izšel ob deseti obletnici tega tragičnega dogodka. Sicer pa je peticijo za novo preiskavo dogodkov 11. septembra 2001 podpisalo že več kot 1600 arhitektov in 1400 ostalih znanstvenikov. V filmu so spregovorili tudi nekateri ameriški psihologi in psihiatri, ki so razložili zakaj mnogo Američanov ne more sprejeti resnice o tem dogodku ter očitnih laži tedanje Busheve administracije. Pravijo, da ima večina Američanov prepričanje, da jih njihova vlada ščiti, da jim daje občutek varnosti, da so druge države zlobne in da je Amerika dežela svobode, demokracije in pravičnosti. Vse to namreč Američani stalno poslušajo od svojih politikov preko množičnih medijev. Zato je sedaj ogroženo njihovo temeljno prepričanje o svoji vladi. In kaj večina naredi? Rajši zanikajo resnico in živijo v iluziji, ker bi bilo preveč boleče in strašljivo, če bi spoznali, da so njihova globoka prepričanja napačna. 


Ameriški prebivalci so žrtve propagande svojih politikov, ki delujejo po principu »večja kot je laž, bolj ji ljudje verjamejo«. Enak princip že dva tisoč let uporablja katoliška cerkev, ko vneto razlaga vernikov, da je Jezus ustanovil cerkev. To laž so podtaknili celo v biblijo (v njej je najmanj 3500 potvorb), kjer piše, da naj bi Kristus rekel Petru: »Ti si Peter Skala in na to skalo bom sezidal svojo Cerkev in peklenska vrata je ne bodo premagala.« Izvorni teksti govorijo povsem drugače od zgoraj navedenega. Izvorni teksti govorijo o tem, da je Oče nebeški rekel Kristusu: „Ti si skala in vrata peklenska je ne bodo obvladala“, ne pa da je Jezus to rekel Petru. Ta skala je božji duh, ki je znotraj vsake duše in človeka. In če gradimo na tej skali življenja, potem nam bo v življenju šlo dobro. Tudi, če ne bi poznali izvornih tekstov, si je nemogoče predstavljati, da bi Jezus svoje nasledstvo dal v roke svojim morilcem – duhovniški kasti.

Mnogi verniki imajo tako globoko zasajeno zmotno prepričanje, da naj bi Jezus ustanovil cerkev, da enostavno ne zmorejo pogledati na realnost te institucije. In katoliška cerkev to s pridom izkorišča. Že dva tisoč let ubija, krade, laže, ponareja, se spreneveda, posiljuje, grozi, ustrahuje, zasužnuje, manipulira, tlači, vohuni, spletkari, pleni, tiranizira… pa ji ljudje še vedno sledijo, ker imajo prepričanje, da je Jezus ustanovil cerkev, zato naj bi bila to božja ustanova. Čeprav številni verniki poznajo izjavo zgodovinarja Karlheinz Deschnerja, ki pravi, da na svetu ni organizacije, ki bi bila »v antiki, vključno s srednjim in novim vekom ter posebno v 20-tem stoletju tako obremenjena z zločini, kot krščanska cerkev, prav posebno rimsko-katoliška cerkev« (Kdo sedi na Petrovem stolu, 3. del, izdajatelj Univerzalno življenje), cerkvi še vedno sledijo, ker imajo prepričanje, da je Jezus ustanovil cerkev.

Včasih je dobro pretehtati, preveriti svoja prepričanja in ugotoviti ali nam res pomagajo v življenju ali pa nas zgolj ovirajo pri našem osebnem napredku.

Za zaključek se vrnimo na 11. september 2001. Od kod so storilci črpali navdih za zločin? Ideološko podlago za večino zločinov v zadnjih dva tisoč letih je ustvarila katoliška cerkev s svojo biblijo, katero knjigo bi lahko poimenovali tudi priročnik za ubijanje. Verjetno je tudi to eden od glavnih razlogov, da se tako dobro prodaja, ker je v njej toliko nasilja. Berejo jo tudi vodilni ameriški politiki… Vsak novi predsednik Združenih Držav Amerike pred pričetkom predsedniške funkcije celo priseže na biblijo. Z drugimi besedami to pomeni, da priseže tudi na to, da bo izvajal zločine, ki jih biblija priporoča. Zelo preprosto.

#Kolumne #Ostali-avtorji