Članek
Nevarni drugorazredni zemljani

Nevarni drugorazredni zemljani

Objavljeno May 21, 2012

Zakaj so povsod po svetu drugorazredni ljudje vsi, razen zdravih moških domorodcev srednjih let? V čem so oni toliko boljši, oz. česa ženske, starci, otroci, invalidi, bolniki in tujci niso sposobni početi tako dobro? Ali bi se bilo nemara bolje vprašati, v čem so drugorazredni pripadniki družbe tako dobri, da to ogroža njene najboljše člane? …


Razen zdravih moških tujcev srednjih let so v povprečju vsi našteti bolj šibki in počasnejši. Posamezne skupine imajo poleg tega še dodatne slabosti. Po zaslugi moči in hitrosti so samci vladali krdelom naših prednikov v prazgodovini in verjetno tudi velik del evolucije pred tem. Prav sta jim prišli tudi kasneje, ko so pričele o alfa-osebkih odločati še druge veščine in sposobnosti – predvsem zato, da so lahko veščim sposobnežem, ki niso bili tudi močni in hitri, preprečili biti alfa-osebki.

A strah pred tekmeci ne pojasni omalovaževanja starcev in otrok, večinoma pa tudi ne invalidov in bolnikov. Zakaj so torej ti šibki, podrejeni človečki nevarni oblastnim moškim?

Skala razvitosti posameznih družb je silno preprosta. Na dnu so družbe, ki jim vlada vojska, na vrhu pa družbe, kjer vojski vladajo ženske in samorazkriti homoseksualci. V prvih živijo slabo vsi razen psihopatov, v drugih pa dobro vsi razen sociopatov. V vseh pa oblastniki neizmerno veliko truda na tak ali drugačen način vlagajo v prepričevanje drugih, da je to, kar počnejo, najboljše ali celo edino možno.

Bolj ali manj nasilno pranje možganov je ob souporabi drugih postopkov praviloma uspešno. Vladanci stanje stvari ne le sprejmejo, ampak ga pomagajo vzdrževati. Če se upirajo, se upirajo le podrobnostim … Dokler se ne pojavijo starci, otroci, invalidi in bolniki …

 

1. prizor: Na razstavi

DEMENTNA BABICA: Takšne packarije bi tudi jaz znala naslikati.

 

2. prizor: V cerkvi

ZVEDAV FANTIČEK: Mami, zakaj ta stric tako čudno govori?

 

3. prizor: V varstveno-delovnem centru

Uslužbenec šepeta uslužbenki na uho.

GOJENEC: Povej še meni! Povej mi!

USLUŽBENEC: Zakaj?

GOJENEC: Zato, ker bi rad slišal.

 

4. prizor: V bolnišnici

Bolnica odpre okno in s kosom papirja zbeza ven muho, ki se je zaletavala v šipo.

BOLNICA: Na, pa si zunaj! Lepo bodi!

Zapre okno in se zazre skozenj.

 

… pri katerih funkcija pranja možganov ne deluje.

#Kolumne #Gregor-hrovatin