Članek
Stop ACTA

Stop ACTA

Objavljeno Feb 07, 2012

Posnetek: Šiško

V soboto 4.2.2012 se je tudi v Sloveniji zgodil protest NE sporazumu ACTA!

Protestniki napovedujejo novi shod dne 17.2.2012 !

Na protestu so bile sprejete sedeče zahteve: Od voditeljev zahtevamo odločen NE sporazumu ACTA ! Zahtevamo zamrznitev podpisa ! Zahtevamo, da se od sedaj naprej posluša glas ljudi !Ljudje se nebi smeli bati vlade, vlada bi se morala bati ljudi! Mi smo ljudstvo, mi smo edini sistem !

Podpiši peticijo: http://www.avaaz.org/en/eu_save_the_internet_spread/?cbtnGcb


Posledice s katerimi se bomo soočili so:

-internetna cenzura -omejena svoboda govora -izgube nevtralnosti zaradi omejitev uporabe nekaterih protokolov -skupni nadzor vseh naših spletnih aktivnosti -izguba svoboščin in omejevanje državljanskih pravic -kazen (kot je izguba dostopa do interneta). Podpis sporazuma ACTA je bil nedemokratičen proces. Nihče ni volil predstavnikov EU, ki so sodelovali pri oblikovanju ACTA-e v imenu EU. Če jih ni nihče volil pomeni, da na njihove odločite ljudstvo nima nobenega vpliva. Slovenija je podpisala ACTO. Ni prepozno, saj mora biti sporazum ratificiran tako v evropskem parlamentu kot v vsaki državi članici.

Nekaj glavnih kritik sporazuma ACTA:

- pogajanja so se odvijala stran od oči javnosti - sporazum ogroža osnovne človekove pravice, kot je pravica do svobode izražanja - vdor v zasebnost posameznika - internetni ponudniki pod ACTA postanejo odgovorni za VSE aktivnosti njihovih uporabnikov

Stran na FB: http://www.facebook.com/pages/STOP-ACTA-Slovenia/105863379539266

 

#Nadrejena-rss #Subkultura